Χαιρετίζει ο Μπ. Ομπάμα την απελευθέρωση της Αουνγκ Σαν Σούου Κίι

Σάββατο, 13 Νοεμβρίου 2010 15:21
UPD:21:27
A- A A+

«Ηρωίδα του» χαρακτήρισε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα την ηγέτιδα της αντιπολίτευσης της Μιανμάρ Αουνγκ Σαν Σούου Κίι, χαιρετίζοντας την απελευθέρωσή της από τη χούντα μετά από 15 χρόνια κατ’ οίκον περιορισμού.

«Ενώ το καθεστώς της Μιανμάρ προχώρησε πολύ για να απομονώσει και να καταδικάσει στην σιωπή την Άουνγκ Σαν Σούου Κίι, εκείνη συνέχισε τον θαρραλέο αγώνα της για τη δημοκρατία και την αλλαγή στη Μιανμάρ», ανέφερε ο Ομπάμα.

«Είναι η ηρωίδα μου και πηγή έμπνευσης για όλους όσους εργάζονται για την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Μιανμάρ και σε όλο τον κόσμο» τόνισε σε δηλώσεις του, προσθέτοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την πολυαναμενόμενη απελευθέρωσή της».

Από τη Γιοκοχάμα, όπου βρίσκεται συμμετέχοντας στη σύνοδο κορυφής των χωρών της Ασίας-Ειρηνικού (APEC), κάλεσε εξάλλου τη χούντα της Μιανμάρ να απελευθερώσει όλους τους πολιτικούς κρατούμενους. «Είναι καιρός για το καθεστώς της Μιανμάρ», υπογράμμισε, «να απελευθερώσει όλους τους πολιτικούς κρατουμένους, και όχι έναν μόνο. Οι Ηνωμένες Πολιτείες ευελπιστούν πως κάποια μέρα όλα οι πολίτες της Μιανμάρ θα απελευθερωθούν από τον φόβο και τις διώξεις».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή