Οι κρίσιμες «μονομαχίες» της αυριανής εκλογικής αναμέτρησης

Σάββατο, 13 Νοεμβρίου 2010 19:12
A- A A+

Μάχη στήθος με στήθος αναμένεται να δώσουν αύριο οι υποψήφιοι των δύο μεγάλων κομμάτων, στους δήμους και τις Περιφέρειες που θα κρίνουν τις εντυπώσεις στον δεύτερο και τελικό γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η έκβαση της αναμέτρησης Γιάννη Σγουρού και Βασίλη Κικίλια στην Περιφέρεια Αττικής (μεγαλύτερη της χώρας), όπου ρόλο κλειδί αναμένεται να παίξουν οι ψήφοι του Γιάννη Δημαρά (15% στον πρώτο γύρο).

Στο Δήμο Αθηναίων, ο Γ. Καμίνης που στον πρώτο γύρο συγκέντρωσε ποσοστό 28,28% προσδοκά στην ενίσχυσή του από το χώρο της Αριστεράς, ενώ στη διατήρηση των δυνάμεων του ελπίζει ο Νικήτας Κακλαμάνης, που την περασμένη Κυριακή συγκέντρωσε 34,97%.

Μονομαχία αναμένεται και στο Δήμο Πειραιά, όπου από τη μια ο Γ. Μίχας (29,61%) ελπίζει να κερδίσει την ψήφο των υποστηρικτών του αείμνηστου Ν. Λεγάκη και από την άλλη ο Β. Μιχαλολιάκος (23,08%), έχει εξασφαλίσει τη στήριξη του κ. Μαντούβαλου.

Άλλη μια σκληρή μάχη θα δοθεί στο Δήμο Θεσσαλονίκης, όπου ο εκλεκτός της ΝΔ Κ. Γκιουλέκας (που συγκέντρωσε 37,91% στο πρώτο γύρο) με τη στήριξη πλέον και του ΛΑΟΣ αναμετράται με τον Γιάννη Μπουτάρη (33,58%). Ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ έχει εξασφαλίσει τη στήριξη τόσο της Δημοκρατικής Αριστεράς, όσο και των Οικολόγων Πράσινων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή