Κακοκαιρία πλήττει τις ΗΠΑ

Παρασκευή, 06 Δεκεμβρίου 2002 08:48

A- A A+

Ασυνήθιστη για αυτήν την εποχή κακοκαιρία πλήττει τις ανατολικές αμερικανικές πολιτείες, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων και στις αεροπορικές συγκοινωνίες.

Εξ αιτίας των κακών καιρικών συνθηκών σε πολλές πολιτείες τα σχολεία παραμένουν κλειστά και 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι έχουν μείνει χωρίς ηλεκτροδότηση. Τα σχολεία αναμένεται ότι θα παραμείνουν και σήμερα κλειστά, καθώς το μέτωπο της κακοκαιρίας με σφοδρές χιονοθύελλες, κινείται προς τα βόρεια.

Στην κακοκαιρία αποδίδεται ο θάνατος τουλάχιστον 19 ανθρώπων, κυρίως εξ αιτίας αυτοκινητιστικών δυστυχημάτων στους παγωμένους δρόμους του Αρκανσο, του Κεντάκι, του Μισούρι, της Βόρειας Καρολίνας και του Τενεσί.

Οι δρόμοι στην αμερικανική πρωτεύουσα είναι σχεδόν έρημοι καθώς τα σχολεία δεν λειτουργούν και πολλοί εργαζόμενοι έμειναν στα σπίτια τους, την ώρα που τα μέλη ειδικών συνεργείων δίνουν αγώνα για να καθαρίσουν τους δρόμους από το χιόνι.

Σε πολλές περιοχές εξ αιτίας του παγετού έσπασαν κλαδιά δένδρων και κατέστρεψαν γραμμές του δικτύου ηλεκτροδότησης, προκαλώντας διακοπές που έπληξαν κυρίως τη Βόρεια και τη Νότια Καρολίνα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή