Σούπερ Λίγκα: Παναθηναϊκός-ΑΕΛ 1-1

Σάββατο, 13 Νοεμβρίου 2010 21:29
UPD:14/11/2010 04:41
A- A A+

Ο Παναθηναϊκός ήταν αναμενόμενο πως κάποτε θα πλήρωνε τις κακές του εμφανίσεις και ιδιαίτερα την δυσκολία του να αναπτυχθεί επιθετικά. Αν με τον Ολυμπιακό ο Σισέ έσωσε την κατάσταση και με τον Ατρόμητο ο Χριστοδουλόπουλος, με την ΑΕΛ δεν βρέθηκε ο παίκτης που θα λύτρωνε το «τριφύλλι» και έτσι οι Λαρισαίοι χάρη στο 1-1 έφυγαν με το βαθμό της ισοπαλίας από το ΟΑΚΑ.

Οι «πράσινοι» για μια ακόμη φορά ήταν ομάδα χωρίς πλάνο. Ολοι περίμεναν να εμφανιστεί κάποιος για να πάρει το παιχνίδι με μια ατομική ενέργεια, αλλά μάταια. Τι και αν ο Σισέ ισοφάρισε αρκετά νωρίς (στο 22') το γκολ του Κουζέν με το οποίο προηγήθηκαν οι φιλοξενούμενοι στο 7'. Σε όλο το υπόλοιπο διάστημα το ίδιο σκηνικό επαναλαμβανόταν ξανά και ξανά.

Η μπάλα από τον Κατσουράνη ανέβαινε στον Καραγκούνη, αυτός έτρεχε κάποια μέτρα και στη συνέχεια έβγαζε είτε στον Σπυρόπουλο στα αριστερά, είτε στον Βύντρα (πολύ πιο συχνά στα δεξιά). Εκείνοι θα έκαναν μια κούρσα και μια προσποίηση και αφού έβρισκαν χώρο θα σέντραραν. Ο Σισέ μέσα σε δυο και τρία κορμιά θα έπρεπε να πάρει την κεφαλιά. Αποτέλεσμα; Κανένα.

Οι μοναδικές καλές στιγμές για τους γηπεδούχους προήλθαν από δυνατά μακρινά σουτ και ένα μια κεφαλιά του Λουίς Γκαρσία στην εκπνοή των καθυστερήσεων, η οποία τράνταξε το δοκάρι του Αμπάρη. Ενα ακόμα γκολ του Σισέ με προβολή στο 86' ακυρώθηκε ως οφσάιντ, αν και η φάση είναι απολύτως οριακή.

Πάντως, η άσχημη μέρα για τον Παναθηναϊκό είχε φανεί από νωρίς. Στο 7' μόλις ο Βενετίδης σέντραρε υπό πίεση, αλλά ο Κουζέν που ήταν ολομόναχος στην περιοχή των «πρασίνων» κατάφερε και πετάχτηκε μπροστά από τον Καντέ για να στείλει μπάλα πρώτα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Τζόρβα και στη συνέχεια στα δίχτυα.

Η αντίδραση του Παναθηναϊκό ήρθε σχετικά γρήγορα, καθώς 15 λεπτά αργότερα μετά από σέντρα του Βύντρα η μπάλα στρώθηκε στον Σισέ και αυτός με σουτ στην κίνησε έγραψε το 1-1. Από εκεί και πέρα όμως κυριάρχησε το απόλυτο μηδέν.

Η έμπνευση του Νιόπλια να περάσει στην επανάληψη τον Πετρόπουλο αντί του Γκοβού, αλλάζοντας το γνωστό 4-3-3 για το «τριφύλλι" σε 4-4-2, περισσότερο μπέρδεψε, παρά βοήθησε τους ποδοσφαιριστές του και η ΑΕΛ ακόμα πιο άνετα κατάφερε να κάνει το παιχνίδι της. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα οι «βυσινοί» θα μπορούσαν να κάνουν και τη ζημιά, πετυχαίνοντας και δεύτερο γκολ σε κάποια αντεπίθεση, αλλά όσες ευκαιρίες τους δόθηκαν, τις πέταξαν μη έχοντας καθαρό μυαλό.

Κάνοντας μια γρήγορη αποτίμηση στο παιχνίδι, ο Γιάννης Παπακώστας θα παίρνει πολύ καλό βαθμό για το γεγονός πως έστησε την ομάδα του έτι ούτως ώστε να κρατήσει τον Παναθηναϊκό από την περιοχή του. Από την άλλη πλευρά ο Κοζανίτης τεχνικός του «τριφυλλιού» δεν κατάφερε -για μια ακόμη φορά- να παρουσιάσει ένα σύνολο που θα έπαιζε ελκυστικό ποδόσφαιρο και θα έπαιρνε τη νίκη σε μια αγωνιστική που είχε την ευκαιρία να περάσει στην κορυφή της βαθμολογίας.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Κατσουράνης, Καντέ, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Μαρίνος, Χριστοδουλόπουλος (73' Λουίς Γκαρθία), Γκοβού (46' Πετρόπουλος), Καραγκούνης, Σισέ

ΑΕΛ (Γιάννης Παπακώστας): Αμπάρης, Βενετίδης, Ταλ, Κολοβέτσιος, Κατσιαρός, Μετίν, Ρομέου, Κανόμπιο (84' Πούρι), Ιγκλέσιας (53' Γκέρεμι), Σίμιτς (59' Μακίνουα), Κουζέν

Μ.Π.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις