Αισιοδοξία και μηνύματα κατά της αποχής

Κ. Παπούλιας: Η δημοκρατία θέλει αγώνες
Κυριακή, 14 Νοεμβρίου 2010 14:05
UPD:19:25
EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

A- A A+

Ποικίλα χαρακτηριστικά προσέδωσαν στην σημερινή εκλογική αναμέτρηση υποψήφιοι και πολιτικοί αρχηγοί, σε δηλώσεις που παραχώρησαν εξερχόμενοι από τα εκλογικά κέντρα όπου άσκησαν το δικαίωμα ψήφου τους.

Αυστηρό μήνυμα σε όσους επιλέγουν την αποχή από την εκλογική διαδικασία απηύθυνε από τα Ιωάννινα, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. «Η δημοκρατία κατακτήθηκε με σκληρούς αγώνες με μεγάλη λαϊκή συμμετοχή», τόνισε. «Η δημοκρατία θέλει αγώνες», συνέχισε ενώ μέμφθηκε αυτούς που, όπως υποστήριξε, πιστεύουν ότι η οργή τους μπορεί να εκφραστεί από τον καναπέ ή θεωρούν ότι με το να κλείνονται στο σπίτι μπορούν να αλλάξουν την Ελλάδα.

Κ. Παπούλιας: Η Δημοκρατία χρειάζεται αγώνες

Κ. Παπούλιας: Η Δημοκρατία χρειάζεται αγώνες

Στον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα των σημερινών εκλογών, εστίασε ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, χαρακτηρίζοντας τη μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη» βασικό θεμέλιο για να αντιμετωπιστεί η κρίση που βιώνει η χώρα.

Γ. Παπανδρέου: Καλούμαστε να επιλέξουμε τους πιο ικανούς

Γ. Παπανδρέου: Καλούμαστε να επιλέξουμε τους πιο ικανούς

Καλούμαστε σήμερα να επιλέξουμε τους πιο ικανούς νέους δημάρχους και περιφερειάρχες, νέα ικανά στελέχη που θα μπορούν να σταθούν στον πολίτη, να δώσουν δύναμη στο νέο θεσμό που λέγεται Καλλικράτης, επισήμανε ο Πρωθυπουργός από τη Νέα Ερυθραία όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα.

«Είναι η υπόσχεσή μας απέναντι σε ένα χρόνιο πρόβλημα που είναι ένα κράτος συγκεντρωτικό και πελατειακό που ήταν μακριά από τους πολίτες. Με τον Καλλικράτη δίνουμε λύση σε αυτό το πρόβλημα, απελευθερώνουμε δημιουργικές δυνάμεις νέων παραγωγικών ανθρώπων», πρόσθεσε.

Αισιόδοξος ότι οι πολίτες θα δώσουν μέσα από τη σημερινή εκλογική διαδικασία ένα παντοδύναμο μήνυμα στην κυβέρνηση εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο Αντώνης Σαμαράς.

Αντ. Σαμαράς: Το παντοδύναμο μήνυμα του λαού κανείς δε θα υποκριθεί ότι δεν το κατάλαβε

Αντ. Σαμαράς: Το παντοδύναμο μήνυμα του λαού κανείς δε θα υποκριθεί ότι δεν το κατάλαβε

«Σήμερα, μπροστά στις κάλπες, υπάρχουν δύο ψηφοδέλτια: Το ψηφοδέλτιο της κυβέρνησης για το μνημόνιο και τα νέα μέτρα που ετοιμάζουν και το ψηφοδέλτιο της ελπίδας, που ανοίγει δρόμους, ανοίγει προοπτικές για ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ από την Πύλο όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα.

«Το παντοδύναμο μήνυμα του λαού, από τη Δευτέρα, για αλλαγή πορείας της κυβέρνησης, κανείς δεν θα μπορέσει να υποκριθεί και να πει ότι δεν το είδε, δεν το άκουσε ή δεν το κατάλαβε», κατέληξε.

«Από Κυριακή σε Κυριακή δεν αλλάζει το κριτήριο ψήφου», τόνισε η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα εξερχόμενη από εκλογικό κέντρο στο Γκύζη.

Αλ. Παπαρήγα: Ο Ελληνικός λαός δεν πρέπει να πληρώσει τίποτα

Αλ. Παπαρήγα: Ο Ελληνικός λαός δεν πρέπει να πληρώσει τίποτα

Κάλεσε εξάλλου τους πολίτες να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια που διοργανώνει το ΚΚΕ με αφορμή την άφιξη των εμπειρογνωμόνων της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ. «Αύριο θα είμαστε στο Σύνταγμα. Ερχεται η τρόικα και πρέπει να πάρει την απάντησή της. Η απάντηση πρέπει να είναι ότι δεν θα πρέπει να πληρώσει ο ελληνικός λαός», σημείωσε.

Να προσέλθουν στις κάλπες και να ψηφίσουν με ευθύνη κάλεσε τους πολίτες από τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

Γ. Καρατζαφέρης: Πιστεύω ότι οι ψηφοφόροι θα προσέλθουν με ευθύνη

Γ. Καρατζαφέρης: Πιστεύω ότι οι ψηφοφόροι θα προσέλθουν με ευθύνη

«Οι πολίτες δεν θα ψηφίσουν χαλαρά και αδέξια, αλλά υπεύθυνα και επιδέξια», τόνισε ο κ. Καρατζαφέρης, ο οποίος άφησε αιχμές για την πρόταση που έχει κάνει ο κ. Μπουτάρης για να ονομαστεί κεντρική οδός στη Θεσσαλονίκη, οδός Κεμάλ Ατατούρκ.

«Η Αγ. Παύλου και η Αγ. Δημητρίου θα παραμείνουν στη θέση τους. Αν υπάρχουν φανατικοί του μεγάλου σφαγέα των Ποντίων να πάνε να τον προσκηνύσουν στο τουρκικό προξενείο», τόνισε.

«Τα βασικά πολιτικά συμπεράσματα έχουν εξαχθεί από τον πρώτο γύρο, όπου οι πολίτες αποδοκίμασαν την πολιτική του μνημονίου και απονομιμοποίησαν την πολιτική της κυβέρνησης να προχωρήσει σε νέα σκληρά μέτρα», σημείωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Αλ. Τσίπρας: Τα μηνύματα στους δρόμους πρέπει να είναι ακόμη πιο ηχηρά

Αλ. Τσίπρας: Τα μηνύματα στους δρόμους πρέπει να είναι ακόμη πιο ηχηρά

Κάλεσε επίσης τους πολίτες να στηρίξουν τους υποψηφίους του ριζοσπαστικής Αριστεράς, που όπως είπε, δίνουν τη μάχη τους απέναντι σε υποψήφιους του δικομματισμού.

Στην πλειονότητα των δήμων και των Περιφερειών ωστόσο, συνέχισε μειοψηφικές υποψηφιότητες διεκδικούν την ψήφο του εκλογικού σώματος.

Εκτίμησε επίσης ότι η επόμενη μέρα των εκλογών θα είναι δύσκολη. «Τα μηνύματα της κάλπης θα εξαχθούν συνολικά το βράδυ. Τα μηνύματα από τους δρόμους πρέπει να είναι πιο ηχηρά», κατέληξε.

«Το εκλογικό αποτέλεσμα θα είναι πράξη δημοκρατικής ευθύνης όλων μας», τόνισε αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο 41ο και 42ο δημοτικό σχολείο στου Γκύζη, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης.

Φ. Κουβέλης: Το εκλογικό αποτέλεσμα θα είναι πράξη ευθύνης όλων μας

Φ. Κουβέλης: Το εκλογικό αποτέλεσμα θα είναι πράξη ευθύνης όλων μας

«Σημερα είναι ημέρα ευθύνης. Οι πολίτες για πρώτη φορά εκλέγουν αιρετό περιφερειάρχη. Από αύριο θα δουλέψουμε σκληρά γιατί τα προβλήμα είναι πολλά», δήλωσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Σγουρός.

«Σήμερα οι πολίτες της Αττικής προσπερνούν τις όποιες πολιτικές αντιπαλότητες, ψηφίζουν και αλλάζουν την Αττική, αποφασίζουν για το αύριο που θέλουμε και δικαιούμαστε. Ενα αύριο κοινωνικής μέριμνας, ελπίδας και ανάπτυξης», ανέφερε σε δηλώσεις του ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Β. Κικίλιας.

Εξέφρασε επίσης την αισιοδοξία του για το αποτέλεσμα, ενώ ερωτηθείς σχετικά με την αποχή, τόνισε ότι η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος εκ μέρους των πολιτών είναι ύψιστο καθήκον στην κρίσιμη φάση που βρισκόμαστε.

Σήμερα οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες εκλέγουν το δήμαρχο της πόλης τους, το δήμαρχο της καρδιάς τους, για μια Αθήνα με περισσότερη ασφάλεια, κοινωνική συνοχή, οικονομική ανάπτυξη, πολιτισμό και πολεοδομική αναγέννηση, δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα.

Ευχαρίστησε ακόμη τους συμπολίτες του, που, όπως είπε, για 20 χρόνια τον τιμούν με την ψήφο τους. «Μέχρι το βράδυ η πόλη θα έχει εκλέξει το δήμαρχο της Αθήνας και των Αθηναίων», κατέληξε.

Την εκτίμηση ότι το ποσοστό αποχής θα είναι κατά το σημερινό δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών χαμηλότερο, εξέφρασε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης.

«Αποχή σημαίνει αδράνεια και η Αθήνα δε νομίζω ότι αρέσει πια σε κανένα», επισήμανε σε δηλώσεις του αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα. Προτρέπω όλους, να καταλάβουν ότι αποχή σημαίνει ψήφος για τη συντήρηση της σημερινής κατάστασης», τόνισε και κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν για «να αλλάξουμε επιτέλους την Αθήνα, για να κάνουμε την Αθήνα μια καλύτερη πόλη, γιατί αυτό της αξίζει».

Την αισιοδοξία του για νίκη του συνδυασμού του στο β' γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, εξέφρασε ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, Γ. Μίχας

«Είναι η ώρα των ενεργών πολιτών που θα ψηφίσουν για ένα δήμο-ορμητήριο, αλλά και των αδύναμων πολιτών που θα βρουν στο δήμο, καταφύγιο», σημείωσε ο κ. Μίχας και κάλεσε τους πολίτες στις κάλπες. Όπως ανέφερε επίσης, μέχρι τώρα δεν παρατηρείται, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στην διάθεσή του, μεγαλύτερο ποσοστό αποχής, συγκριτικά με τον α' γύρο.

«Οι πολίτες παίρνουν την πόλη στα χέρια τους», τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος. «Πρόκειται για μια σπουδαία ημέρα», πρόσθεσε, ζητώντας τους πολίτες «να πουν όχι στην κομματικοποίηση και στους μηχανισμούς».

Την αισιοδοξία του για ένα καλύτερο αύριο για τη Μακεδονία εξέφρασε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, σε δηλώσεις του, λίγη ώρα αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα.

«Με ήθος και αξιοπρέπεια αντιμετωπίσαμε την τελευταία εβδομάδα τον αντιπαλό μας», τόνισε, σημειώνοντας ότι η Κεντρική Μακεδονία χρειάζεται έναν περιφερειάρχη διεκδικητή και όχι εκπροσωπο της κυβέρνησης και της τρόικα, που, όπως είπε, ετοιμάζει πιο σκληρά μέτρα.

«Οι πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας σήμερα έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν εποχή με αισιοδοξία για το μέλλον και με πίστη στις δυνάμεις και τις δυνατότητες του τόπου», ανέφερε από την πλευρά του σε δηλώσεις του από τις Σέρρες ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Μάρκος Μπόλαρης.

«Η Θεσσαλονίκη είναι ένα κάστρο ελπίδας απέναντι στα εκβιαστικά μηνύματα, στο μνημόνιο, στις περικοπές μισθών και συντάξεων, στην απροκάλυπτη προβολή των κυβερνητικών υποψηφίων. Από την πρωτεύουσα της Μακεδονίας, ότι κι αν σημαίνει αυτό στα εθνικά μας θέματα, στέλνουμε ένα μήνυμα. Είμαστε εδώ και το βράδυ θα είμαστε νικητές», δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κ. Γκιουλέκας .

Να κάνουν το μεγάλο βήμα, τη μεγάλη αλλαγή, όλοι μαζί, συναγωνιστές και ανταγωνιστές, προέτρεψε τους πολίτες ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης.

«Από σήμερα, θα δώσουμε όλο μας τον εαυτό για τη νέα Θεσσαλονίκη. Όλοι μαζί. Το σύστημα μέχρι σήμερα απέδειξε ότι όχι μόνο δεν έλυσε τα προβλήματα, αλλά έκοψε τις προοπτικές», επισήμανε μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, στο 13ο Ενιαίο Λύκειο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή