Νίκη Καμίνη στην Αθήνα - Θρίλερ στη Θεσσαλονίκη

Περιφέρειες: 8 - 5 το αποτέλεσμα του β' γύρου σύμφωνα με την επίσημη πρόβλεψη
Κυριακή, 14 Νοεμβρίου 2010 22:18
UPD:23:54
A- A A+

Οκτώ Περιφέρειες δείχνει να κερδίζει το ΠΑΣΟΚ έναντι πέντε της ΝΔ, σύμφωνα με την τελευταία επίσημη πρόβλεψη της Singular Logic, με την εκτίμηση σε τέσσερις Περιφέρειες να είναι εντός περιθωρίου σφάλματος.

Συγκεκριμένα, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, προβλέπεται νίκη του κ. Αρ. Γιαννακίδη με 50,7%, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας η εκτίμηση της Singular Logic κάνει λόγο για επικράτηση του κ. Κ.Αγοραστού με 50,9%, στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ο κ. Σπ. Σπύρου δείχνει να έχει τον πρώτο λόγο με 51,1% και τέλος στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου προβλέπεται επικράτηση του κ. Νάσου Γιακαλή με 50,8%.

Στις υπόλοιπες Περιφέρειες η επίσημη πρόβλεψη της Singular Logic έχει ως εξής:

Eκλογή Κλ. Περγαντά με 52,9% στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, επικράτηση του Γ. Δακή στην περιφέρεια Δ. Μακεδονίας με 51,4%, καθαρή νίκη του Αλ. Καχριμάνη στην Περιφέρεια Ηπείρου με 55,9% και του Απ. Κατσιφάρα με 57% στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, εκλογή Π.Ψωμιάδη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με 52,6% και με το ίδιο ποσοστό του Γ. Σγουρού στην Περιφέρεια Αττικής και τέλος, νίκη του Πέτρου Τατούλη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με 52,5%.

Υπενθυμίζεται ότι από το α' γύρο το ΠΑΣΟΚ κέρδισε τις Περιφέρειες Νοτίου Αιγαίου με τον κ. Μαχαιρίδη (50,90%) και Κρήτης με τον κ. Αρναουτάκη (50,30%).

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, η κατάσταση διαμορφώνεται ως εξής:

Προβάδισμα για τον Γιάννη Σγουρό στην Περιφέρεια Αττικής με 52,03% έναντι 47,97% του Βασίλη Κικίλια, σε ποσοστό ενσωμάτωσης 32,74%.

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε ποσοστό ενσωμάτωσης 48,58%, προηγείται ο Παναγιώτης Ψωμιάδης Ψωμιάδης με 52,48% έναντι 47,52% του Μάρκου Μπόλαρη.

Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ Αρ. Γιαννακίδης δείχνει να έχει πάρει προβάδισμα του αντιπάλου της ΝΔ Γ. Παυλίδη, με τα ποσοστά τους στο 50,58% και το 49,42% αντίστοιχα (ποσοστό ενσωμάτωσης 28,36%).

Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ο υποψήφιος της ΝΔ Γ. Δακής προηγείται με 52,17% έναντι 47,83% του υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπαϊορδανίδη.

Σημαντικό προβάδισμα καταγράφει στην Περιφέρεια Ηπείρου ο υποψήδιος της ΝΔ (με τη στήριξη και ΛΑ.Ο.Σ.) Αλ. Καχριμάνης με 55,44% έναντι 44,56% του υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ Ευ. Αργύρη, με το ποσοστό ενσωμάτωσης στο 45,52%.

Ντέρμπι στη Θεσσαλία όπου με καταμετρημένο το 45,8%, ο Κ. Αγοραστός προηγείται με 50,72% έναντι 49,28% του Απ.Παπατόλια.

Ένα ακόμη θρίλερ στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων όπου με καταμετρημένο πάνω από 50%, ο Ηλίας Μπεριάτος (ΠΑΣΟΚ) συγκεντρώνει ποσοστό 50,20%, έναντι 49,8% του Σπ. Σπύρου (ΝΔ με στήριξη ΛΑ.Ο.Σ).

Την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου δείχνει να κερδίζει το ΠΑΣΟΚ με το κ. Γιακαλή να έχει προβάδισμα με 51,94% έναντι του υποψηφίου της ΝΔ Παύλου Βογιατζή που συγκεντρώνει 48,06%, με καταμετρημένο το 38,22%.

Σαφές προβάδισμα με 51,65% εμφανίζει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ο Πέτρος Τατούλης, με τον Δημήτρη Δράκο να συγκεντρώνει το 48,35%, σε ποσοστό ενσωμάτωσης 48,4%. Καθαρή νίκη του Απόστολου Κατσιφάρα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με 58,29% έναντι 41,71% του Γ. Παπαναστασίου, με καταμετρημένο το 52,86%. Τέλος, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος ο Κλέαρχος Περγαντάς (ΠΑΣΟΚ) προηγείται με 52,89%.

Νίκη Καμίνη στην Αθήνα - Μιχαλολιάκου στον Πειραιά - Θρίλερ στη Θεσσαλονίκη

Στη μάχη των δημοτικών εκλογών, νέος δήμαρχος της Αθήνας εξελέγη ο Γιώργος Καμίνης ο οποίος με καταμετρημένο πάνω από 70%, συγκεντρώνει ποσοστό 52,18% έναντι 47,82% του απερχόμενου δημάρχου Νικήτα Κακλαμάνη.

Αντίθετα στη Νέα Δημοκρατία πέρασε ο δήμος Πειραιά, όπου ο Βασίλης Μιχαλολιάκος επικράτησε του υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Μίχα. Σε ποσοστό ενσωμάτωσης 42,09%, ο κ. Μιχαλολιάκος προηγείται με 52,06% έναντι 47,94% του κ. Μίχα.

Θρίλερ η αναμέτρηση στο δήμο Θεσσαλονίκης όπου με καταμετρημένο το 64,18% ο Κώστας Γκιουλέκας συγκεντρώνει ποσοστό 50,36% έναν 49,64% του Γιάννη Μπουτάρη.

Στην Πάτρα τέλος, με καταμετρημένο το 41,41%, το ποσοστό του Γιάννη Δημαρά ανέρχεται σε 51,91% έναντι 48,09% του Δ. Κατσικόπουλου.

Εκλογή δημάρχων σε οκτώ πρωτεύουσες νομών

Η Σύρος είναι η πρώτη πρωτεύουσα νομού που εξέλεξε δήμαρχο. Με καταγεγραμμένο το 100% τό των ψήφων το δημαρχιακό θώκο της πόλης καταλαμβάνει ο Γιάννης Δεκαβάλλας ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 53,62%.

Ο Πέτρος Αγγελίδης (ανεξάρτητος) εκλέγεται με 60,54% νέος δήμαρχος Σερρών (ποσοστό ενσωμάτωσης 94%).

Σίγουρη όπως όλα δείχνουν πρέπει να θεωρείται και η εκλογή του Μανόλη Σκουλάκη στα Χανιά, που συγκεντρώνει 53,31% (ποσοστό ενσωμάτωσης 86%).

Στη Ζάκυνθο επανεκλέγεται με 59,54% και με ενσωματωμένο το 80% των ψήφων ο Στυλιανός Μποζίκης (ΠΑΣΟΚ) .

Με 56,87% φαίνεται ότι επανεκλέγεται στην Κόρινθο ο Αλέξανδρος Πνευματικός (ΠΑΣΟΚ).

Στην Ηγουμενίτσα εκλέγεται ο Γιώργος Κάτσινος (ΠΑΣΟΚ) με 56,68%.

Στην Καστοριά εκλέγεται ο Εμμανουήλ Χατζησιμεωνίδης με 53,45% (ποσοστό ενσωμάτωσης 70%) και στο δήμο Τρικκαίων ο Χρήστος Λάπας (ΠΑΣΟΚ - ΔΗΑΡ) εκλέγεται με 54,24%.

Με αναφορά στον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα το σχόλιο Γ. Πεταλωτή

Στον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα του δεύτερου γύρου των εκλογών επέμεινε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Πεταλωτής, σημειώνοντας πως «σήμερα, οι πολίτες κλήθηκαν να επιλέξουν τα καταλληλότερα πρόσωπα που θα οδηγήσουν τις τοπικές κοινωνίες στη νέα εποχή της αυτοδιοίκησης, την εποχή του Καλλικράτη».

Όπως επεσήμανε, «την προηγούμενη Κυριακή, οι πολίτες με ψήφο ευθύνης και ωριμότητας επέλεξαν τη σταθερότητα και την πορεία σωτηρίας της χώρας, απορρίπτοντας την ανευθυνότητα και την ανέξοδη ρητορεία».

Αναφερόμενος στον «Καλλικράτη», έκανε λόγο για μεγάλη μεταρρύθμιση, η οποία, όπως είπε, «αποτελεί ουσιώδη πολιτική επιλογή της κυβέρνησης και διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στο νέο αυτοδιοικητικό και αναπτυξιακό πρότυπο της χώρας».

Όπως επεσήμανε, «ο ρόλος των νεοεκλεγέντων αιρετών αντιπροσώπων είναι σημαντικότατος, καθώς καλούνται να συμμετάσχουν ουσιαστικά στη μετάβαση της χώρας σε ένα διαφορετικό μέλλον» και υπογράμμισε πως «ευθύνη όλων των δυνάμεων είναι η συνεργασία με τη νέα τοπική αυτοδιοίκηση για την αλλαγή του κράτους αλλά και της σχέσης κράτους- πολίτη».

Καταλήγοντας ο κ. Πεταλωτής υποστήριξε πως στον αγώνα που δίνει σήμερα η κυβέρνηση ,θέλει στο πλευρό της την τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση, τους κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου αλλά και όλους τους Έλληνες πολίτες, για να μην πάνε -όπως είπε- χαμένες οι θυσίες όλων και να γίνουν πράξη όλες τις μεγάλες αλλαγές.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή