Αλ. Παπαρήγα: Ισχυρότερο το μήνυμα της αγανάκτησης

Κυριακή, 14 Νοεμβρίου 2010 22:27
UPD:23:15
A- A A+

Ο δεύτερος γύρος έκανε πιο ισχυρό, ευρύτερο και βαθύτερο το μήνυμα του πρώτου: την έκφραση αγανάκτησης και δυσαρκέσκειας τόσο προς το ΠΑΣΟΚ όσο και προς τη ΝΔ, εκτίμησε η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα, πρόσθεσε πως το ΚΚΕ το απασχολεί η συζήτηση που γίνεται για τη διευρυμένη αποχή και πρόσθεσε: «Είναι υποκρισία για όσους κλαίνε για την αποχή. Ποιοι έστειλαν τον κόσμο σπίτι τους; Ποιοι έχουν καλλιεργήσει στο λαό ότι πέρα από το μονόδρομο της ΕΕ δεν υπάρχει τίποτα άλλο»;

Αλ. Παπαρήγα: Δυναμώνει το ρεύμα αγανάκτησης και δυσαρέσκειας

Αλ. Παπαρήγα: Δυναμώνει το ρεύμα αγανάκτησης και δυσαρέσκειας

Η κ. Παπαρήγα ανέφερε ακόμη πως «δυναμώνει το ρεύμα αγανάκτησης και δυσαρκέσκειας» επισημαίνοντας πως το ΚΚΕ έτοιμο να συναντηθεί και με αυτούς που κάνουν αποχή για να συγκροτηθεί ένα ρεύμα πάλης. Μάλιστα εκτίμησε πως ήδη «εχουμε θετικές διεργασίες στη συνείδηση του λαού, καθώς διευρύνεται το κλίμα δυσαρέσκειας».

Προβλέποντας «νέα αδυσώπητα μέτρα», τόνισε πως «πρέπει να μπορέσουμε να ματαιώσουμε κάποια από αυτά».

Σύμφωνα με εκτίμηση της κας Παπαρήγα, ενδεικτικά της κρίσης είναι και τα σενάρια περί συνεργασίας και υπογράμμισε ότι δεν τίθεται κανένα θέμα συναίνεσης με κόμματα και δυνάμεις που σκύβουν το κεφάλι τους. Αντίθετα, πρόσθεσε, το ΚΚΕ είναι ανοιχτό για την κοινή δράση από τα κάτω προς τα επάνω, να υπάρξει μια προσδιορισμένη κοινωνική συμμαχία, που να βασίζεται στα συμφεροντα των εργαζομένων.

Για δε τα σενάρια περί συμμαχικών κυβερνήσεων, η κ. Παπαρήγα είπε ότι δεν είναι τυχαία και σημείωσε ότι δεν είναι απίθανο να έχουμε εξελίξεις σύντομα, υπογραμμίζονας την ανάγκη αλλαγής του συσχετισμού των δυνάμεων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή