Γ. Καμίνης: Νίκη των πολιτών της Αθήνας

Κυριακή, 14 Νοεμβρίου 2010 22:33
UPD:15/11/2010 01:45

Κερδίσαμε τη μεγάλη ευκαιρία να αλλάξουμε την Αθήνα, είναι μια νίκη των πολιτών της Αθήνας, δήλωσε ο νέος δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης.

A- A A+

Κερδίσαμε τη μεγάλη ευκαιρία να αλλάξουμε την Αθήνα, είναι μια νίκη των πολιτών της Αθήνας, δήλωσε ο νέος δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης.

Ο κ. Καμίνης διαβεβαίωσε πως η νέα δημοτική αρχή θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες «αυτών που δεν μας ψήφισαν στον πρώτο γύρο αλλά μας ψήφισαν στο δεύτερο, καθώς και στις προσδοκίες εκείνων που δεν μας ψήφισαν».

Κάνοντας αναφορά στη μεγάλη αποχή, σημείωσε ότι αυτό είναι κάτι που προβληματίζει.

Γ. Καμίνης: Νίκη των πολιτών της Αθήνας

Γ. Καμίνης: Νίκη των πολιτών της Αθήνας

Ολη η δήλωση του κ. Καμίνη:

«Φίλες και φίλοι, κερδίσαμε. Διεκδικήσαμε τη μεγάλη ευκαιρία να κερδίσουμε την πόλη μας. Κερδίσαμε τη μεγάλη ευκαιρία να αλλάξουμε την Αθήνα. Είναι μια δική σας νίκη αυτή. Είναι μια νίκη των πολιτών της Αθήνας που ελπίζουν και συμμετέχουν!

Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι πίστεψαν και αγωνίστηκαν για το δικαίωμα στην πόλη. Τους πολίτες, τις κινήσεις πολιτών και τις πρωτοβουλίες των νέων, τους υποψήφιους δημοτικούς και διαμερισματικούς συμβούλους, τους εθελοντές, τα κόμματα και τις οργανώσεις τους. Θα ανταποκριθούμε στις προσδοκίες αυτών που δεν μας ψήφισαν στο πρώτο γύρο αλλά μας ψήφισαν στο δεύτερο. Θα ανταποκριθούμε ακόμη και στις προσδοκίες εκείνων που δεν μας ψήφισαν αλλά μας ενώνει η αγωνία για το μέλλον αυτής της πόλης. Σας ευχαριστώ θερμά όλους.

Φίλες και φίλοι,

Τις τελευταίες εννέα εβδομάδες συναντηθήκαμε άνθρωποι διαφορετικοί μεταξύ μας. Άνθρωποι με διαφορετική προέλευση, διαφορετικές διαδρομές, διαφορετικές απόψεις. Συναντηθήκαμε όμως με έναν κοινό, έναν συλλογικό στόχο:

Να κάνουμε την Αθήνα χώρο ελευθερίας, ευθύνης και αλληλεγγύης. Να διασφαλίσουμε όλα εκείνα τα δικαιώματα στην πόλη, που σήμερα προσβάλλονται. Να κάνουμε την Αθήνα ασφαλή, φιλική και βιώσιμη για όλους.

Αυτή την αντίληψη για την πόλη υποστηρίξαμε. Αυτή την αντίληψη για τη διοίκηση της πόλης φέρνουμε: Η Αθήνα πρέπει και μπορεί να διοικηθεί με κανόνες. Κανόνες διαφάνειας και δικαιοσύνης.

Απευθυνθήκαμε, γι' αυτό, στο ανθρώπινο κεφάλαιο της πόλης. Το ενεργοποιήσαμε και μας ενεργοποίησε. Το κινητοποιήσαμε και μας κινητοποίησε. Θελήσαμε να δημιουργήσουμε τη νέα κοινωνική πλειοψηφία των πολιτών που σκοπεύουν να αλλάξουν τα πράγματα γύρω μας. Παρόλα αυτά η αποχή μας προβληματίζει. Το πρώτο στοίχημά μας είναι να μετατρέψουμε την αποχή σε θετική συμμετοχή.

Δώσαμε έναν καλό αγώνα! Χωρίς να υποχωρήσουμε από τις αξίες μας, περιφρουρούμε την αξιοπρέπειά μας, χωρίς να υποχωρήσουμε από την ανθρωπιά μας.

Ο αγώνας μας αυτός είχε ένα αποτέλεσμα, που πολλοί δίσταζαν ακόμη και να το φανταστούν. Απόψε, οι πολίτες της Αθήνας κρατούν την τύχη της πόλης στα χέρια τους. Μια νέα δημοτική αρχή θα αναλάβει τη διοίκησή της πόλης την 1η Ιανουαρίου. Τις επόμενες ημέρες θα ζητήσω να συναντηθώ με τον απερχόμενο δήμαρχο προκειμένου να ενημερωθώ.

Απόψε απευθύνομαι στους εργαζόμενους του Δήμου και τους λέω: μαζί θα δώσουμε τη δύσκολη μάχη στα χρόνια που έρχονται.

Φίλες και φίλοι,

Απόψε είμαστε όλοι μας χαρούμενοι. Από αύριο, έχουμε να κάνουμε πολλά. Τώρα, είναι δική μας η ευθύνη για το μέλλον της Αθήνας. Τώρα, πρέπει να αποδείξουμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε την πόλη μας. Τώρα, πρέπει να αποδείξουμε ότι μπορούμε να αλλάξουμε την Αθήνα. Και θα την αλλάξουμε. Απόψε έγινε το πρώτο βήμα. Κερδίσαμε την πόλη μας».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή