Αλ. Τσίπρας: Η επόμενη ημέρα θα είναι ανηφορική

Κυριακή, 14 Νοεμβρίου 2010 22:38
UPD:23:45
ΑΠΕ - ΜΠΕ

A- A A+

Η επόμενη ημέρα των εκλογών θα είναι ανηφορική, εκτίμησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας προειδοποιώντας ότι το μνημόνιο θα φέρει νέα μέτρα.

Η αδυναμία της κυβέρνησης και η επιλογή της να μετατρέψει τις ανασφάλειές της σε διλήμματα δημιουργούν συνθήκες που αποσταθεροποιούν το πολιτικό σύστημα, τόνισε σε δηλώσεις του με αφορμή τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών. Εξέφρασε επίσης την εκτίμηση ότι «μπαίνουμε σε νέα μεταβατική πολιτική περίοδο που έχει στο βάθος της εκλογές.

Αλ. Τσίπρας: Οι πολίτες έστειλαν ηχηρό μήνυμα καταδίκης της πολιτκής του μνημονίου

Αλ. Τσίπρας: Οι πολίτες έστειλαν ηχηρό μήνυμα καταδίκης της πολιτκής του μνημονίου

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ φθαρμένες πολιτικές δυνάμεις, επισημαίνοντας πως «ερίζουν για το ποιος επικρατεί, αποκρύπτουν όμως μια κραυγαλέα λεπτομέρεια: Κερδίζουν δήμους και περιφέρειες με ψηφοδέλτια που με το ζόρι συγκεντρώνουν το ένα τέταρτο του εκλογικού σώματος. Κερδίζουν δήμους και περιφέρειες μόνο και μόνο επειδή οι δυνάμεις της αριστεράς παρουσιάζονται κατακερματισμένες».

Πρόσθεσε πως «σε πείσμα, όμως, αυτής της στενάχωρης πραγματικότητας υπάρχουν και σημαντικές εξαιρέσεις σε πάνω από δέκα δήμους σε ολόκληρη τη χώρα» και συνεχάρη «αριστερούς και προοδευτικούς δημάρχους που σήμερα εκλέγονται κόντρα στις δυνάμεις των δύο κομμάτων εξουσίας, στην Πάτρα, στο Ελληνικό, στη Νέα Ιωνία, στην Ελευσίνα, στη Δραπετσώνα και αλλού».

Καταλήγοντας εκτίμησε πως «η χώρα βαδίζει με γοργό ρυθμό προς μια ολική κοινωνική κρίση», τονίζοντας πως «χρέος των δυνάμεων της αριστεράς να αγωνιστούμε για να την αποτρέψουμε».

Στο πλαίσιο αυτό διαβεβαίωσε πως «εμείς θα επιμείνουμε στη στρατηγική της ενότητας της αριστεράς και στη συνάντηση με δυνάμεις του σοσιαλιστικού χώρου και της οικολογίας, σε ενωτικές πρωτοβουλίες κοινής δράσης και διεκδίκησης ενάντια στην πολιτική της τρόικα και στο μνημόνιο που βυθίζει την κοινωνία και την οδηγεί στη χρεοκοπία».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή