Θωμάς Γεράκης στο naftemporiki.gr: Νικητής του β΄γύρου η αυτοδιοίκηση

Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2010 00:13
A- A A+

Η τοπική αυτοδιοίκηση ήταν, σύμφωνα με τον Θωμά Γεράκη, πρόεδρο της MARC AE, ο νικητής στη δεύτερη Κυριακή των εκλογών θα μπορούσαμε να πούμε ότι νίκησε η τοπική αυτοδιοίκηση.

Όπως δήλωσε μιλώντας στο naftemporiki.gr, «οι πολίτες προσήλθαν στις κάλπες με άλλα κριτήρια, πιο αυτοδιοικητικά. Τα πρόσωπα έπαιξαν έναν μεγαλύτερο ρόλο και οι πολίτες ψήφισαν αυτόν που θεώρησαν ικανότερο απαλλαγμένοι από τα πολιτικά διλήμματα».

NAFTEMPORIKI.GR
Θ. Γεράκης: «Τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών νίκησε η τοπική αυτοδιοίκηση»

Θ. Γεράκης: «Τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών νίκησε η τοπική αυτοδιοίκηση»

Αναφερόμενος στο πολιτικό μήνυμα των εκλογών, εκτίμησε ότι την πρώτη Κυριακή οι πολίτες έστειλαν ένα μήνυμα κυρίως στο ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνηση και τη δεύτερη Κυριακή έστειλαν ένα μήνυμα κυρίως στη ΝΔ.

«Νομίζω ότι είναι σαφές ότι η επίτευξη του αντιμνημονιακού μετώπου τη δεύτερη Κυριακή δεν είχε την επιτυχία που ανέμενε η ηγεσία της ΝΔ», επεσήμανε.

Σχολιάζοντας το μεγάλο ποσοστό της αποχής, σημείωσε ότι «ήταν σαφώς μεγαλύτερη από την πρώτη Κυριακή. Ήταν όμως κάτι αναμενόμενο διότι την πρώτη Κυριακή υπάρχουν επιπλέον κίνητρα για να οδηγηθούν οι πολίτες στις κάλπες επειδή ψηφίζονται και οι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι».

Ωστόσο, όπως είπε, συνολικά σε αυτές τις εκλογές το ποσοστό των ψηφοφόρων που αποφάσισε να απέχει από την εκλογική διαδικασία θα πρέπει να προβληματίσει όλο τον πολιτικό κόσμο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή