Δ. Παπαδημούλης στο naftemporiki.gr: Αντεξε, παρά τη διάσπαση, ο Συνασπισμός

Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2010 10:40
A- A A+

Σαφή και προς πολλές κατευθύνσεις χαρακτήρισε τα μηνύματα των πολιτών με την ολοκλήρωση και του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στο naftemporiki.gr.

O βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Αναφερόμενος στην αυξημένη αποχή, ο κ. Παπαδημούλης σημείωσε ότι είναι μήνυμα προς όλους και δείχνει μια διευρυνόμενη κρίση πολιτικής εκπροσώπησης.

Εκτίμησε ακόμη ότι «η σημαντική μείωση των δυνάμεων του κυβερνώντος κόμματος δείχνει ότι η κυβέρνηση που από αύριο καλείται να πάρει νέα σκληρά και μονόπλευρα μέτρα σε βάρος των ασθενέστερων έχει μικρότερη λαϊκή υποστήριξη».

Σε ό,τι αφορά τη ΝΔ, όπως επεσήμανε, «μείωσε την απόστασή της από το ΠΑΣΟΚ, επειδή έπεσε το ΠΑΣΟΚ πολύ και όχι επειδή ανέβηκε αυτή. Είναι κάτω και από το ιστορικό χαμηλό των εκλογών του 2009».

NAFTEMPORIKI.GR
Δ. Παπαδημούλης: «Η αποχή δείχνει μία διευρυνόμενη κρίση πολιτικής εκπροσώπησης»

Δ. Παπαδημούλης: «Η αποχή δείχνει μία διευρυνόμενη κρίση πολιτικής εκπροσώπησης».

Το ΚΚΕ, σύμφωνα με τον κ. Παπαδημούλη, «είναι στους κερδισμένους», ενώ ο ΛΑΟΣ «έχασε δυνάμεις».

Για την Ανανεωτική και Ριζοσπαστική Αριστερά, και ιδιαίτερα το Συνασπισμό, υπογράμμισε ότι «άντεξε παρά τη διπλή διάσπαση». Όπως είπε, «πήγε καλά και κέρδισε αρκετούς σημαντικούς δήμους, όπου υπήρξε συσπείρωση και συμμαχίες και σωστές επιλογές προσώπων. Έμεινε στάσιμη ή και υποχώρησε όπου κλείστηκε στον εαυτό της και κυριάρχησε η πολυδιάσπαση».

Προέβλεψε δε ότι «σε λίγες μέρες θα ξεχάσουμε τους αριθμούς των εκλογικών αποτελεσμάτων και όλοι θα ασχολούμαστε με τους αριθμούς που θα μεταφράζουν τα νέα μέτρα σε νέες μειώσεις για μισθούς και συντάξεις και σε νέες αυξήσεις φόρων όχι σε βάρος των ισχυρών και της φοροδιαφυγής αλλά σε βάρος των ασθενέστερων».

Καταλήγοντας, τόνισε ότι «ο Πρωθυπουργός προσπάθησε να κλείσει την εκλογολογία που ο ίδιος άνοιξε, μιλώντας για καθαρή τριετία, αλλά άμα βγάλεις το τζίνι από το μπουκάλι δύσκολα ξαναμπαίνει μέσα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή