Ρ. Κράτσα στο naftemporiki.gr: Eνθαρρυντικά αποτελέσματα για τη ΝΔ

Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2010 11:17
UPD:11:18
A- A A+

«Το τέλος των αυτοδιοικητικών εκλογών δείχνει ότι η ΝΔ έχει καταγράψει αποτελέσματα ενθαρρυντικά, έχει διείσδυση στην κοινωνία και πειστικό πολιτικό λόγο», δήλωσε μιλώντας στο naftemporiki.gr η ευρωβουλευτής της ΝΔ και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Ρόδη Κράτσα.

Όπως εκτίμησε, «το μήνυμα από τις εκλογές είναι ένα μήνυμα στην κυβέρνηση ότι υπάρχει εναλλακτικός δρόμος, υπάρχουν λύσεις που θα ανακουφίσουν την κοινωνία και θα τονώσουν την οικονομία».

NAFTEMPORIKI.GR
Ρ. Κράτσα: «Οι εκλογές έδωσαν μήνυμα στην κυβέρνηση ότι υπάρχει εναλλακτικός δρόμος»

Ρ. Κράτσα: «Οι εκλογές έδωσαν μήνυμα στην κυβέρνηση ότι υπάρχει εναλλακτικός δρόμος»

Η κ. Κράτσα υπογράμμισε ότι «το μήνυμα αυτό η ΝΔ το έκανε σαφές, ο κόσμος την ακολούθησε, ο κόσμος το εξέφρασε στην κάλπη», ενώ σημείωσε ότι «ήδη έχει αρχίσει να επηρεάζει την κυβέρνηση αν λάβουμε υπόψη τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού για προσπάθεια επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου».

Αναφερόμενη στην επόμενη μέρα, εξέφρασε την ελπίδα ότι θα είναι «μια μέρα με μεγαλύτερη περισυλλογή και με πιο καθαρή κατεύθυνση για την κυβέρνηση και με πιο καθαρό το μήνυμα του ελληνικού λαού το οποίο κρίνει, συνοδεύει την κυβέρνηση, διεκδικεί, αποσκοπεί σε καλύτερα αποτελέσματα».

«Εμείς ως ΝΔ θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για να υποστηρίξουμε τις πολιτικές μας προτάσεις, να τις προσδιορίσουμε κατά τομείς, κατά περιφέρειες και να συνεχίσουμε να τονίζουμε την ανάγκη για αλλαγή πορείας, όπως εκφράστηκε και από τις κάλπες και των δύο Κυριακών», πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας τη μεγάλη αποχή, δήλωσε ότι «είναι ένα μεγάλο μήνυμα για όλο το πολιτικό σύστημα, πολύ βαθύ και πολύ σοβαρό που ποτέ δεν αναλύθηκε στη χώρα μας», επισημαίνοντας ότι στο παρελθόν είχε συνδυαστεί με τις ευρωεκλογές, ωστόσο φαίνεται πια ότι «είναι συνδυασμένη ακόμη και με τις αυτοδιοικητικές εκλογές που είναι οι εκλογές οι οποίες βρίσκονται πιο κοντά στον πολίτη».

«Το μήνυμα αυτό πρέπει να το λάβουμε σοβαρά υπόψη διότι οι πολίτες πράγματι αναζητούν κάτι άλλο, κάποιες άλλες προτάσεις, κάποιο άλλο τρόπο αντιπροσώπευσής τους, κάποιο άλλο τρόπο επικοινωνίας, κάποιο άλλο τρόπο συζήτησης μαζί τους για τις μεγάλες προκλήσεις, για τα μεγάλα ζητήματα και τα νέα προβλήματα που έχουν οι σύγχρονες κοινωνίες. Νομίζω ότι έχουμε χάσει το στοίχημα της επαφής και πρέπει αυτό να είναι το μεγάλο ζητούμενο γιατί μόνο έτσι η δημοκρατία μας και η πολιτική εκπροσώπηση έχει νομιμοποίηση», τόνισε καταλήγοντας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή