Παναθηναϊκός: Τέλος ο Νιόπλιας, υπηρεσιακός ο Γκμοχ

Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2010 11:54
UPD:18:09

Μετά την ισοπαλία με τη Λάρισα στο ΟΑΚΑ το περασμένο Σάββατο και τις κακές εμφανίσεις του «τριφυλλιού» σε Ελλάδα και Ευρώπη, ο Κοζανίτης τεχνικός κρίθηκε πως φέρει τη μεγαλύτερη ευθύνη για την κατάσταση της ομάδας.

A- A A+

Ο Νίκος Νιόπλιας συναντήθηκε με τον Νικόλα Πατέρα στα γραφεία του τελευταίου στο Κολωνάκι και έλυσε κοινή συναινέσει τη συνεργασία του με τον Παναθηναϊκό.

Μετά την ισοπαλία με τη Λάρισα στο ΟΑΚΑ το περασμένο Σάββατο και τις κακές εμφανίσεις του «τριφυλλιού» σε Ελλάδα και Ευρώπη, ο Κοζανίτης τεχνικός κρίθηκε πως φέρει τη μεγαλύτερη ευθύνη για την κατάσταση της ομάδας και γι' αυτό ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Νικόλας Πατέρας, με τη σύμφωνη γνώμη των υπολοίπων μεγαλομετόχων, τον κάλεσε το πρωί της Δευτέρας στο γραφείο του, προκειμένου να του ανακοινώσει την απόφασή τους για την απομάκρυνσή του.

«Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ανακοινώνει ότι έπειτα από συνάντηση του Προέδρου, κ. Ν. Πατέρα με τον προπονητή της ομάδας, κ. Ν. Νιόπλια, αποφασίστηκε η κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών. Ευχαριστούμε τον κ. Νιόπλια για την προσφορά του στην ομάδα και τη συμβολή του στην κατάκτηση του περσινού double και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη συνέχεια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση που ανέβηκε στο επίσημο site των «πρασίνων».

Στην ιστοσελίδα του «τριφυλλιού» αμέσως μετά δημοσιεύθηκε και δήλωση του Νιόπλια, στην οποία τονίζει: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη διοίκηση, τους φιλάθλους και τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου, την οποία ανταπέδωσα αφιερώνοντας πλήρως τις προσπάθειές μου στην επίτευξη των στόχων της ομάδας. Ζήσαμε στιγμές που θα μείνουν ανεξίτηλες στη μνήμη μου, αλλά και στην ιστορία της ομάδας, όπως η κατάκτηση του περσινού double και εύχομαι ολόψυχα στην ομάδα να επαναλάβει αντίστοιχες επιτυχίες και φέτος γιατί της αξίζει. Φεύγω σαν φίλος με την πεποίθηση ότι ενέργησα πάντοτε με γνώμονα το συμφέρον του Παναθηναϊκού και την αγωνιστική του επιτυχία».

Ο πρώην πλέον τεχνικός των «πρασίνων» έκανε δηλώσεις και αυτοπροσώπως, εξερχόμενος από το γραφείο του Πατέρα. «Δεν μου αρέσει να λέω πολλά λόγια. Φεύγω με πολύ καλές αναμνήσεις από τον Παναθηναϊκό. Όσα φέρνει το δευτερόλεπτο, δεν τα φέρνει ο χρόνος ολόκληρος», είπε.

Ν. Νιόπλιας: Ετσι είναι το ποδόσφαιρο

Ν. Νιόπλιας: Ετσι είναι το ποδόσφαιρο

Στη συνάντηση των δυο ανδρών παρευρέθηκε και ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού, Κώστας Αντωνίου, ο οποίος δήλωσε λίγο αργότερα: «Ο Νίκος θα πρέπει να αισθάνεται σαν στο σπίτι του στην Παιανία. Ο πρόεδρος και εγώ του ευχόμαστε τα καλύτερα για τη συνέχεια της καριέρας τους».

Κ. Αντωνίου: Σπίτι του Ν. Νιόπλια η Παιανία

Κ. Αντωνίου: Σπίτι του Ν. Νιόπλια η Παιανία

Οπως έγινε γνωστό στη συνέχεια, υπηρεσιακός τεχνικός μέχρι να βρεθεί αντικαταστάτης του Νιόπλια αναλαμβάνει ο Γιάτσεκ Γκμόχ. Με την κίνηση αυτή η διοίκηση του Παναθηναϊκού ήθελε η ομάδα να πάει με έμπειρο προπονητή στα δυο κρίσιμα επερχόμενα παιχνίδια με Ηρακλή στο πρωτάθλημα και Μπαρτσελόνα στο Champions League.

Ο 72χρονος Πολωνός στο παρελθόν κάθισε για δυο χρόνια στον πάγκο του «τριφυλλιού» τις σεζόν 1983-85, οδηγώντας το σε αρκετές επιτυχίες το , από τις οποίες ξεχωρίζει η πορεία μέχρι τους «4» του τότε Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1984. Το 1988 πήρε με τη Λάρισα το πρωταθλήματος, το πρώτο και μοναδικό από σύλλογο εκτός των δυο μεγάλων μητροπολιτικών κέντρων Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

«Είμαι στρατιώτης στην υπηρεσία του Παναθηναϊκού για όσο μου ζητηθεί. Δεν είναι ώρα για δηλώσεις, αλλά για σκληρή δουλειά», τόνισε με δήλωσή του στο site της ΠΑΕ ο Γιάτσεκ Γκμοχ.

Μ.Π.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις