Μ. Τρεμόπουλος στο naftemporiki.gr: Η αποχή δείχνει απαξίωση των δύο μεγάλων κομμάτων

Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2010 12:39
UPD:12:45
A- A A+

Η αποχή ήταν ο ουσιαστικός νικητής των αυτοδιοικητικών εκλογών, σχολιάζει στο naftemporiki.gr ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων και υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας στον α’ γύρο, Μιχάλης Τρεμόπουλος, σταχυολογώντας τα κυριότερα μηνύματα της κάλπης.

O ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων και υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας στον α γύρο, Μιχάλης Τρεμόπουλος.

Η στάση αυτή των πολιτών αποτυπώνει την απαξίωση και την επιφύλαξη απέναντι στους εκπροσώπους των δύο μεγάλων κομμάτων, επισημαίνει, ενώ ενδεικτικό, όπως σημειώνει, είναι ότι στις περιοχές όπου οι υποψήφιοι έφεραν ευρύτερη στήριξη, στις κάλπες προσήλθαν περισσότεροι ψηφοφόροι. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις, αναφέρει, είναι ο Γ. Καμίνης, ο Γ. Μπουτάρης και ο Γ. Δημαράς στην Πάτρα.

«Ο κόσμος αν ήταν να στηρίξει άτομα που δεν ήταν του κομματικού σωλήνα ξεπέρναγε τις επιφυλάξεις και πήγαινε στην κάλπη, γι’ αυτό υπάρχουν και μια σειρά από τέτοιες ανατροπές», εξηγεί.

Αναφερόμενος εξάλλου στις προοπτικές του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης όπως διαμορφώνονται μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής αναμέτρησης, τονίζει ότι πρέπει να εγγραφεί στα θετικά το γεγονός ότι θα κληθούν στην πλειονότητά τους να υλοποιήσουν στα πρώτα του βήματα το θεσμό, άνθρωποι που πιστεύουν στις δυνατότητές του.

NAFTEMPORIKI.GR
Μ. Τρεμόπουλος στο naftemporiki.gr: «Η αποχή είναι το πρώτο μήνυμα και ο ουσιαστικός νικητής»

Μ. Τρεμόπουλος: «Η αποχή είναι το πρώτο μήνυμα και ο ουσιαστικός νικητής».

«Πιστεύουμε ότι ο Καλλικράτης έχει στοιχεία που χρειάζονται βελτίωση αλλά δεν θεωρούμε ότι χρειάζεται κατεδάφιση», υπογράμμισε, εκφράζοντας την ελπίδα, ότι ο θεσμός, με ορισμένες εξαιρέσεις, όπως στην Κεντρική Μακεδονία, θα δείξει τις δυνατότητές του. «Δεν έχουμε την ελπίδα ότι ο θεσμός θα ευτυχήσει στα χέρια του κ. Ψωμιάδη», κατέληξε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή