Αλ. Παπαρήγα: Η Τρόικα δεν είναι καλοδεχούμενη

Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα
Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2010 19:23
UPD:19:50
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

A- A A+

Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΚΚΕ στο Σύνταγμα ενάντια στο μνημόνιο και την τρόικα, με ομιλήτρια την Αλέκα Παπαρήγα. Κλειστές ήταν μέχρι και τις 19:00 η Σταδίου και η Φιλελλήνων. Λίγο πριν τις 19:30 σημειώθηκαν αντεγκλήσεις μεταξύ διαδηλωτών στο τέλος της Σταδίου.

Νωρίτερα έκλεισε και η Πατησίων προς κέντρο λόγω συγκέντρωσης στο Πολυτεχνείο που διοργάνωσε το Δίκτυο Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Ακολούθησε πορεία προς το υπουργείο Οικονομίας.

Κατά την ομιλία της στο Σύνταγμα, η Αλέκα Παπαρήγα εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «αύριο θα είμαστε πολλοί περισσότεροι», εννοώντας ότι θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο η δύναμη του ΚΚΕ.

Α. Παπαρήγα: Να απαλλαγούμε από την πολιτική πλειοψηφία ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ.

Α. Παπαρήγα: Να απαλλαγούμε από την πολιτική πλειοψηφία ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ.

«Ο λαός πρέπει να διαψεύσει τη λαθροχειρία του πρωθυπουργού που εμφανίζει τη μεγάλη πτώση του ΠΑΣΟΚ ότι ο λαός του έδωσε έγκριση να προχωρήσει στα βάρβαρα μέτρα», παρατήρησε, ενώ για τη ΝΔ επεσήμανε πως «δεν υφίσταται ολική επαναφορά».

Αναφερόμενη στα εκλογικά αποτελέσματα, η κ. Παπαρήγα διαβεβαίωσε ότι το ΚΚΕ θέλει και μπορεί να αναλάβει περισσότερες ευθύνες για το κοινωνικό λαϊκό μέτωπο, την αντεπίθεση, την λαϊκή αφύπνιση, την ανάπτυξη της λαϊκής αντεπίθεσης. «Τρέμουν», πρόσθεσε, «τη λαϊκή αντίδραση που θα ξεσπάσει και ετοιμάζουν σενάρια πολιτικής συνεργασίας, το σενάριο της ξεπεσμένης κεντροαριστεράς στην Ευρώπη ή το σενάριο της ξοφλημένης κεντροδεξιάς, επίσης πανευρωπαϊκά».

Χαρακτηρίζοντας «κρεμάλα για τον ελληνικό λαό» το μηχανισμό στήριξης, η γ.γ της ΚΕ του ΚΚΕ υπογράμμισε πως η Τρόικα δεν είναι καλοδεχούμενη στην Ελλάδα. Βέβαια, πρόσθεσε, η τρόικα δεν ήλθε στην Ελλάδα απρόσκλητη, ούτε με το έτσι θέλω. Την πόρτα άνοιξε διάπλατα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Ήταν επιλογή του ΠΑΣΟΚ η τρόικα να απαρτίζεται από την ευρωζώνη, το ΔΝΤ και την ευρωπαϊκή τράπεζα και το Μνημόνιο έγινε για να βοηθήσει απλόχερα εκείνους που ευθύνονται για την όξυνση της κρίσης, αυτούς που ευθύνονται για τα ελλείμματα και το χρέος, όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε.

Όπως είπε, το Μνημόνιο δεν συνιστά απλά και μόνο μια οικονομική συμφωνία για την αποπληρωμή του χρέους. Είναι και το πολιτικό εργαλείο, το πολιτικό άλλοθι, προκειμένου να προχωρήσουν αντιδραστικά διαρθρωτικά μέτρα, που γράφονταν καθαρά στα προγράμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, με όχημα τον μπαμπούλα της χρεοκοπίας. Αντιδραστικά διαρθρωτικά μέτρα που σε άλλες συνθήκες δεν θα ήταν εύκολο να περάσουν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή