Σούπερ Λίγκα: Ηρακλής-Αρης 1-0

Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2010 21:31
UPD:16/11/2010 10:00
ΑΠΕ-ΜΠΕ/PIXEL/ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

A- A A+

Την πρώτη του νίκη μετά από επτά ολόκληρες αγωνιστικές πέτυχε ο Ηρακλής, ο οποίος επικράτησε με 1-0 του Αρη στο Καυτανζόγλειο στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης.

Το μοναδικό γκολ στη συνάντηση πέτυχε ο Καρίμ Σολτάνι στο 74' με έξοχη σέντρα σουτ από τα δεξιά.

Ο «Γηραιός» είχε να πανηγυρίσει θετικό αποτέλεσμα από την 3η στροφή του πρωταθλήματος, όταν είχε νικήσει με 1-0 τη Λάρισα εντός έδρας. Τότε με δυο νίκες (η άλλη μια επί του Ολυμπιακού) και μια ισοπαλία είχε πραγματοποιήσει ιδανικό ξεκίνημα και όλα συνηγορούσαν πως θα ήταν μια από τις εκπλήξεις της σεζόν. Παρόλα αυτά, οι ελπίδες των φίλων και των ποδοσφαιριστών του γρήγορα διαψεύστηκαν, αφού σημείωσε άλλες πέντε ισοπαλίες και μια ήττα.

Από την άλλη και ο Αρης, παρότι αρχικά ξεκίνησε με πολλές φιλοδοξίες, η συνέχεια του στην Ελλάδα δεν ήταν και τόσο δυναμική, ενώ μόλις την προηγούμενη αγωνιστική παραχώρησε εντός έδρας ισοπαλία με 1-1 στην ΑΕΛ.

Γι' αυτό και το ντέρμπι θεωρούταν κομβικής σημασίας και για τις δυο ομάδες. Αυτό φάνηκε και από το πάθος που έβγαλαν οι δυο αντίπαλοι στον αγωνιστικό χώρο, αν και το θέαμα δεν ήταν ιδιαίτερα υψηλό.

Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς ήταν για τους φιλοξενούμενους στο 3', όταν ο Τόχα έπιασε ένα σουτ και ανάγκασε τον Ελευθερόπουλο να αποκρούσει σε κόρνερ.

Στη συνέχεια ήταν σειρά του Ηρακλή να απειλήσει με σουτ στο Κατσιαμπή στο 13', ενώ 16 λεπτά αργότερα ο Σολτάνι έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, με τη σημαία όμως του οφσάιντ να έχει σηκωθεί νωρίτερα.

Στο 31' ο Ελευθερόπουλος έπεσε την κατάλληλη στιγμή στα πόδια του Ρουίς και γλίτωσε την ομάδα του από το γκολ και στο 44' ο Κάλβο αστόχησε από πλεονεκτική θέση για την ομάδα του Εκτορ Ραούλ Κούπερ.

Στην επανάληψη ο Ηρακλής ήταν αυτός που απείλησε πρώτος με κεφαλιά του Σολτάνι στο 52', όμως για την επόμενη καλή φάση έπρεπε να περάσει ένα ολόκληρο 20λεπτο και αυτή ήταν ένα σουτ του Μάρα που έφυγε λίγο άουτ.

Παρόλα αυτά, στο 74' ξανά ο Σολτάνι, ο οποίος αναμφίβολα ήταν ο πιο κινητικός παίκτης του παιχνιδιού, έκανε τη σέντρα σουτ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Σηφάκη για να πετύχει το γκολ που έμελλε να κρίνει την αναμέτρηση.

Οι συνθέσεις:

Ηρακλής (Μαρίνος Ουζουνίδης): Ελευθερόπουλος, Κατσιαμπής, Χοσέμι, Κυριαζής, Κανακούδης, Πίτου Γκαρσία, Ντάνι, Αραμπατζής (55' Σίσιτς), Σολτάνι (96' Κατσικάς), Μάρα (86' Ηλιάδης), Γιάκομπ

Αρης (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Οριόλ, Ναφτί, Κάλβο, Τόχα, Ρουίς (72' Τσέζαρεκ), Μίσελ, Χαβίτο, Λαζαρίδης, Βανγκέλι, Πρίττας (82' Λίμα)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις