Ανδ. Λυκουρέντζος: Δε χρειάζονται λεονταρισμοί από εμάς ή τους εταίρους μας

Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2010 15:18
A- A A+

Η Ελλάδα μπορεί να υπερασπισθεί τα συμφέροντά της χωρίς λεονταρισμούς, εκτίμησε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real, ο Γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Λυκουρέντζος, με αφορμή την κριτική που άσκησε ο Πρωθυπουργός στο Βερολίνο.

«Εάν ήταν η Ευρώπη ένας λογιστικός μηχανισμός, θα έπρεπε να έχουμε και άλλου είδους τοποθετήσεις για πολλές άλλες χώρες, μηδέ εξαιρουμένης και της Γερμανίας. Δεν είναι λογιστικός μηχανισμός, είναι υπερεθνικός πολιτικός μηχανισμός, ο οποίος στηρίζει τις αξίες της ευρωπαϊκής ιδέας με μεγάλες φιλοδοξίες από τους ιδρυτές της ΕΕ μέχρι σήμερα, για την ειρήνη, τη συνεργασία και την πρόοδο των λαών της Ευρώπης», επισήμανε ο κ. Λυκουρέντζος.

Ο Γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Τα θέματα αυτά, πρόσθεσε συζητούνται με αλληλοκατανόηση και δεν υπάρχει κανένας λόγος εκ μέρους της χώρας μας, «να επιδεικνύονται λεονταρισμοί, ή εκ μέρους των εταίρων μας, για τους οποίους στο τέλος αλλάζουν άποψη, για να μην πω μετανιώνουν».

Σε ό,τι αφορά τη στάση της Γερμανίας έναντι της Ελλάδος, ο κ. Λυκουρέντζος εμφανίστηκε βέβαιος ότι «οι φίλοι και εταίροι και σύμμαχοι στην ΕΕ, μεταξύ αυτών και η Γερμανία, αναγνωρίζουν τη μεγάλη συνεισφορά της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ιδέα».

Αναφορικά με το εκλογικό αποτέλεσμα, ο κ. Λυκουρέντζος σχολίασε ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να επικαλεστεί ότι η κοινωνία έδωσε μήνυμα συνέχισης της πολιτικής της, αν είχε κρατήσει μία συνεπή στάση απέναντι στο διακύβευμα που έδωσε στις εκλογές.

Ερωτηθείς σχετικά με την επικείμενη ίδρυση του κόμματος της κ. Μπακογιάννη, ο κ. Λυκουρέντζος επεσήμανε πως η πρώην υπουργός «έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει τις δυνάμεις της» και συνέχισε, τονίζοντας ότι ο σχεδιασμός της ΝΔ, του Αντώνη Σαμαρά και της ηγετικής ομάδας του κόμματος, έχει στρατηγικό στόχο την επικοινωνία με τους πολίτες και τη διεύρυνση της επιρροής στην κοινωνία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή