Οι μασκότ του EURO 2012

Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2010 16:21

A- A A+

Τις δυο μασκότ του EURO 2012, που θα διεξαχθεί στην Πολωνία και την Ουκρανία παρουσίασε την Τρίτη το μεσημέρι σε ειδική εκδήλωση στη Βαρσοβία η UEFA.

Πρόκειται για δυο δίδυμα αγόρια, τα οποία είναι ντυμένα το ένα με τα χρώματα της Πολωνίας και το άλλο με της Ουκρανίας, όπως περίπου είχε συμβεί και με τους «Τριξ και Φλιξ» τις δίδυμες μασκότ του EURO 2008, που διεξήχθη στα γήπεδα της Αυστρίας και της Ελβετίας.

«Οι δυο μασκότ αντιπροσωπεύουν την κοινή προσπάθεια των δυο χωρών και των αντίστοιχων ποδοσφαιρικών τους ομοσπονδιών να διοργανώσουν ένα επιτυχημένο EURO. Μοιραζόμαστε τις ίδιες ιδέες και ανυπομονούμε για τη χαρά που θα μας προσφέρει η διοργάνωση. Το μόνο πράγμα που χωρίζει τις δυο μασκότ είναι ότι η κάθε μια τους υποστηρίζει διαφορετική ομάδα», υποστήριξε ο Γκριγκόρι Σούλκις, πρόεδρος της Ουκρανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

«Μου αρέσουν ιδιαίτερα τα μαλλιά τους», σχολίασε ο πρόεδρος της πολωνικής ομοσπονδίας, Γκρέγκορζ Λάτο. «Πριν από 40 χρόνια έκανα έτσι και εγώ τα δικά», πρόσθεσε με εμφανή διάθεση για χιούμορ.

Το μόνο που απομένει είναι να αποφασιστούν και ποια θα είναι τα ονόματα των διδύμων. Η UEFA πήρε την απόφαση να αφήνει τον κόσμο να επιλέξει με ψηφοφορία στο επίσημο site της. Τα ζευγάρια των ονομάτων από τα οποία μπορεί να επιλέξει το κοινό είναι τα Σλάβεκ και Σλάβκο, Σιέμκο και Στρίμκο, Κλέμεκ και Λάντκο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις