Ευ. Μπασιάκος: Η πλειοψηφία καταδικάζει τη μειοψηφία

Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2010 22:44
UPD:23:59
A- A A+

«Κρίνονται σήμερα για δύο αποφάσεις μου ως υπουργού που εκδόθηκαν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και των καθηκόντων μου», ανέφερε ο πρώην υπουργός Ευάγγελος Μπασιάκος, σε ομιλία του ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής για την παραπομπή του ή μη, καθώς και τεσσάρων ακόμη πρώην υπουργών και υφυπουργών της ΝΔ, στο ειδικό Δικαστικό Συμβούλιο για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.

Ο κ. Μπασιάκος χαρακτήρισε την κίνηση δίωξης εναντίον ζήτημα κομματικής εμπάθειας και υποστήριξε ότι κατηγορείται επειδή ενήργησε απόλυτα θεσμικά και έκανε, μεταξύ άλλων, λόγο για μακροχρόνια κατασυκοφάντηση και διασυρμό του, στο πλαίσιο, όπως είπε, της απόπειρας να πληγούν πολιτικοί αντίπαλοι με κάθε μέσο.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Ευ. Μπασιάκος: Η πλειοψηφία καταδικάζει τη μειοψηφία

Ακούστε την ομιλία του κ. Μπασιάκου

Τόνισε ακόμη ότι το συζητούμενο πόρισμα της Προανακριτικής Επιτροπής περιέχει αβάσιμα και ανακόλουθα στοιχεία, ενώ σε άλλο σημείο υπογράμμισε ότι «η πλειοψηφία καταδικάζει τη μειοψηφία».

Το αποτέλεσμα είναι δυστυχώς προκαθορισμένο και προειλημμένο σε ένα περιβάλλον κανιβαλικής ζούγκλας, σημείωσε.

Ο κ. Μπασιάκος επέμεινε ότι η κυριότητα στη Μονή είχε δοθεί με τις αποφάσεις των πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ κ.κ. Γ.Δρυ και Απ.Φωτιάδη, ενώ κατηγόρησε την προανακριτική επιτροπή ότι δεν ανέμεινε τον έλεγχο της εκτίμησης της αξίας των ανταλλαγέντων ακινήτων, «προφανώς για να υπάρχει ένα πόρισμα στην προεκλογική περίοδο».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή