Πρόγνωση καιρού

Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2010 05:00
UPD:05:21
A- A A+

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και πρόσκαιρα από το απόγευμα στα βόρεια και πτώση της θερμοκρασίας στα δυτικά και βόρεια προβλέπει για σήμερα Τετάρτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Από το μεσημέρι καταιγίδες στη Δυτική Μακεδονία με βαθμιαία επέκταση στα ανατολικά. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στην Κεντρική Μακεδονία και το βράδυ στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Ανεμοι: Νότιοι 3 με 5 και το βράδυ στα ανατολικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 6 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα αρχικά στα βορειοδυτικά και βαθμιαία και στις νοτιότερες περιοχές θα είναι κατά τόπους ισχυρά, αλλά από το απόγευμα σταδιακά θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 8 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η θερμοκρασία θα φθάσει τους 16 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και από το μεσημέρι καταιγίδες, οι οποίες στη Νότια Πελοπόννησο πιθανώς να είναι ισχυρές. Βελτίωση το βράδυ. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 9 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Αραιές νεφώσεις που μετά το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στις Κυκλάδες και τη Δυτική Κρήτη, όπου θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5 και αργότερα 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Τοπικές νεφώσεις. Στα βόρεια από το απόγευμα βροχές που την νύχτα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρα ισχυρές καταιγίδες. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ και από αργά το απόγευμα στα βόρεια 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις. Προς το μεσημέρι τοπικές βροχές και το απόγευμα πρόσκαιρες καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με σποραδικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και το απόγευμα θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με τοπικές βροχές στα δυτικά και από το βράδυ στα βορειοδυτικά καταιγίδες προβλέπει για αύριο Πέμπτη η ΕΜΥ. Στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα Νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση.

Στην υπόλοιπη χώρα τοπικές νεφώσεις τις πρωϊνές ώρες, οπότε ενδέχεται να βρέξει πρόσκαιρα σε Κυκλάδες και Κρήτη, βαθμιαία όμως θα επικρατήσει ηλιοφάνεια.

Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα το πρωΐ στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο 6 με 7 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία στα βόρεια.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή