Γ. Παπανδρέου: Η νεολαία να πάρει στα χέρια της την υπόθεση των μεγάλων αλλαγών

Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2010 16:15
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

A- A A+

«Να πάρει στα χέρια της την επανάσταση του αυτονόητου, την υπόθεση των μεγάλων αλλαγών που απαιτούνται» καλεί ο Πρωθυπουργός τη νεολαία, στο μήνυμά του για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Όπως ανέφερε, η γενιά μας πάλεψε για να απελευθερωθούμε από μια ξενόφερτη χούντα, για ψωμί, παιδεία, ελευθερία. Σήμερα, καλούμαστε την ελευθερία μας να την μετατρέψουμε σε δημιουργική πρωτοβουλία, φαντασία, καινοτομία, πρόσθεσε και διευκρίνισε: «Να αλλάξουμε την οικονομία, για να είναι βιώσιμη, πράσινη, ανταγωνιστική, να αλλάξουμε την παιδεία, ώστε να μας εξοπλίζει, για να στηριζόμαστε γερά στα πόδια μας, στα δικά μας πόδια, όχι σε δάνειες δυνάμεις, για να ξεφύγουμε οριστικά από εξαρτήσεις και επιτηρήσεις».

«Καλώ την σημερινή νεολαία να πάρει στα χέρια της την επανάσταση του αυτονόητου, την υπόθεση των μεγάλων αλλαγών που απαιτούνται, από την γειτονιά στους νέους δήμους, μέχρι τα σχολεία, τις Σχολές, την πράσινη ανάπτυξη, τις μεγάλες αλλαγές για ένα ευνομούμενο κράτος διαφάνειας, αξιοκρατίας και δικαίου, ώστε μαζί να φτιάξουμε την Ελλάδα που μας αξίζει» κατέληξε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή