Υπ. Παιδείας: Η σημερινή εξέγερση είναι εξέγερση συνειδήσεων

Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2010 16:53
UPD:16:59
A- A A+

«Το Πολυτεχνείο και η 17η Νοέμβρη του 1973 ήταν πραγματικά μια εξέγερση -κάθε εποχή χρειάζεται τη δική της εξέγερση», ανέφερε η υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννα Διαμαντοπούλου, σε ομιλία της στη Βουλή για την Επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Η κ. Διαμαντοπούλου σημείωσε ότι «σήμερα, σε αυτή τη βαθύτατη κρίση που περνάει η χώρα μας, χρειαζόμαστε εξέγερση, μόνο που η εξέγερση δεν έχει πάντοτε τα ίδια χαρακτηριστικά».

Όπως υπογράμμισε, «κάποτε χρειάστηκε η χώρα να πάρει τα όπλα. Άλλοτε οι νέοι αναγκάστηκαν να πάνε, στα 20 τους χρόνια, σε μπουντρούμια, να παλεύουν με το φασισμό και να καταφέρνουν να νικήσουν. Η σημερινή εξέγερση είναι εξέγερση συνειδήσεων και τρόπου ζωής. Η ανάγκη σήμερα είναι, η οργή που υπάρχει να γίνει δημιουργική οργή και το καθήκον δεν είναι πάρα πατριωτικό».

Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, «το καθήκον σήμερα είναι να σώσουμε τη χώρα από τις εξαρτήσεις, που υπάρχουν από την ξένη βοήθεια. Να σώσουμε τη χώρα από την υπανάπτυξη και από το πισωγύρισμα, από τις βαθιές ανισότητες και από τη φτώχεια».

Και αυτό είναι ένα πατριωτικό καθήκον, όπως επεσήμανε, «που αφορά σε όλες τις γενιές και τις δικές μας και τη γενιά των 20άρηδων. Αυτή η πατριωτική εξέγερση θέλει την πιο μεγάλη υπέρβαση, που δεν είναι ο λαϊκισμός του ''βγείτε στους δρόμους'', είναι η μεγάλη υπέρβαση του να δουλέψουμε συλλογικά, ώστε μέσα σε δύο χρόνια να ανατρέψουμε την κατάσταση που ζούμε σήμερα.Και αυτό απέδειξαν οι γενιές των Ελλήνων, η νεολαία κάθε εποχής και θα το αποδείξει και η σημερινή νεολαία».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή