Πρόγνωση καιρού

Δευτέρα, 09 Δεκεμβρίου 2002 07:01
A- A A+

Χιόνια στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, πολύ θυελλώδεις άνεμοι στο

Αιγαίο και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας είναι για σήμερα τα γενικά χαρακτηριστικά του καιρού, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Στο Βόρειο Ιόνιο και την Ηπειρο προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχή ή ψιονόνερο, τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν πρόσκαιρα στην αρχή της ημέρας στην Ανατολική Κρήτη και τα Δωδεκάνησα ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και σε περιοχές της ηπειρωτικής χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις πολύ ισχυροί και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις και στο Αιγαίο πολύ θυελλώδεις έντασης 9 έως 10 Μποφώρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά από μείον (-2) έως 04 βαθμούς, στο Ιόνιο και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 02 έως 7 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 7 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Τρίτη στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Στα δυτικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και είναι πιθανό αργότερα να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι. Οι άνεμοι θα σταδυτικά θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και στο Ιόνιο θυελλώδεις, στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις και πιθανώς στο Αιγαίο πολύ θυελλώδεις, αλλά μετά το βράδυ θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα.

Σήμερα στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με χιονόνερο ενώ χιονια θα πέσουν στα ορεινά και πιθανόν στα βόρεια του νόμου. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις και στα ανατολικά πολύ θυελλώδεις (9 Μποφώρ). Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 8 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια του νομου θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί έως ισχυροί και πρόσκαιρα πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μηδέν (0) έως 04 βαθμούς Κελσίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή