Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώθηκαν οι πορείες για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2010 22:04
A- A A+

Με μαζικές πορείες ολοκληρώθηκαν το βράδυ στη Θεσσαλονίκη οι εκδηλώσεις για την 37η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκαν τέσσερις διαφορετικές πορείες, από το Σύνδεσμο Φυλακισθέντων - Εξορισθέντων Αγωνιστών 1967-1974 με τους φοιτητικούς συλλόγους, από το ΠΑΜΕ, από την εξωκοινοβουλευτική αριστερά και από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Οι πορείες ξεκίνησαν από το προαύλιο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ και από την Καμάρα.

Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν στην περιοχή του Λευκού Πύργου, όπου ορισμένα άτομα που αποσπάστηκαν από τα μπλοκ των διαδηλωτών, εκτόξευσαν πέτρες σε υποκατάστημα τράπεζας και στο κτήριο της Λέσχης Φρουράς Αξιωματικών, προκαλώντας μικρής έκτασης ζημιές.

Οι πορείες ξεκίνησαν λίγο μετά τις 6 το απόγευμα και οι διαδηλωτές πέρασαν μπροστά από το κτίριο όπου στεγάζεται το προξενείο των ΗΠΑ, στην οδό Τσιμισκή, όπου φώναξαν συνθήματα και έκαψαν συμβολικά μια αμερικανική σημαία.

Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης είχαν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ η Τροχαία από νωρίς το απόγευμα διέκοψε την κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην περιοχή.

Αστυνομικές δυνάμεις παρέμεναν γύρω από το ΑΠΘ μέχρι το βράδυ, ενώ στο χώρο του πανεπιστημίου πραγματοποιούνται εκδηλώσεις.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή