Διαμαρτυρία ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ έξω από το ΥΠΕΚΑ

Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2010 10:55
UPD:11:20

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στις προτάσεις της τρόικας για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας πραγματοποιούν έξω από το ΥΠΕΚΑ εργαζόμενοι στη ΔΕΗ.

A- A A+

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στις προτάσεις της τρόικας για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας πραγματοποιούν έξω από το ΥΠΕΚΑ εργαζόμενοι στη ΔΕΗ. Κλειστή είναι αυτήν την ώρα η οδός Αμαλιάδος στους Αμπελόκηπους μπροστά από το υπουργείο.

Κατά τη συνάντηση που είχαν με την υπουργό, οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ εξέφρασαν την κατηγορηματική τους αντίθεση στις προτάσεις της τρόικας για πώληση ή ενοικίαση μονάδων ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ ή ακόμη και για εκχώρηση λιγνιτικής παραγωγής της επιχείρησης σε ιδιώτες.

«Δεν θα αφήσουμε να περάσουν αυτές οι προτάσεις, θα ματώσουμε και δεν θα διστάσουμε να πάμε φυλακή», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Νίκος Φωτόπουλος.

Νωρίτερα, οι συνδικαλιστές άδειασαν μπροστά από το κτίριο σακιά με λιγνίτη.

Το αντικείμενο της διαμάχης είναι η πρόσβαση ιδιωτών στην λιγνιτική ηλεκτροπαραγωγή, η οποία ως τώρα αποτελεί μονοπώλιο της ΔΕΗ. Η αρχική πρόταση της τρόικας για πώληση του 40% των λιγνιτικών μονάδων της Επιχείρησης απερρίφθη το καλοκαίρι από την κυβέρνηση και έκτοτε αναζητώνται ισοδύναμες λύσεις.

Εν τω μεταξύ, η σημερινή συνάντηση των εκπροσώπων της τρόικας με την ηγεσία του ΥΠΕΚΑ αναβλήθηκε, μετά από αίτημα των πρώτων. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, θα πραγματοποιηθεί κατά την επόμενη επίσκεψη του κλιμακίου στη χώρα μας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή