Στους δρόμους δημοτικοί υπάλληλοι και εργαζόμενοι στη ΔΕΗ

Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2010 12:04

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία πραγματοποιούν σήμερα Παρασκευή οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ.

A- A A+

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία πραγματοποιούν σήμερα Παρασκευή οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, διεκδικώντας την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης, νέο μισθολόγιο, προάσπιση των δικαιωμάτων των συμβασιούχων, αλλά και την κατοχύρωση και διεύρυνση των δικαιωμάτων τους όσον αφορά στο εφάπαξ, την επικουρική σύνταξη και την υγειονομική περίθαλψη.

Οι εργαζόμενοι στους δήμους προχώρησαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ και αυτή την ώρα πραγματοποιούν πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών, επιδιώκοντας να συναντηθούν με την ηγεσία του ΥΠΕΣ.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ θα πραγματοποιήσουν αποχή από την εργασία τους στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ενώ την Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010 στις 3 το μεσημέρι θα συνεδριάσει το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας με θέμα την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Εν τω μεταξύ, έκκληση στους δημότες να αποφύγουν να κατεβάσουν τα απορρίμματά τους στους κάδους αποκομιδής, από σήμερα έως και την Κυριακή 21 Νοεμβρίου, απηύθυνε ο δήμος Αθηναίων, λόγω των κινητοποιήσεων της Ομοσπονδίας.

Κινητοποιήσεις εργαζομένων στη ΔΕΗ

Την ίδια ώρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στις προτάσεις της τρόικας για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας πραγματοποιούν έξω από το ΥΠΕΚΑ εργαζόμενοι στη ΔΕΗ. Κλειστή είναι η οδός Αμαλιάδος στους Αμπελόκηπους μπροστά από το υπουργείο.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν με την αρμόδια υπουργό, οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ εξέφρασαν την κατηγορηματική τους αντίθεση στις προτάσεις της τρόικας για πώληση ή ενοικίαση μονάδων ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ ή ακόμη και για εκχώρηση λιγνιτικής παραγωγής της επιχείρησης σε ιδιώτες.

«Δεν θα αφήσουμε να περάσουν αυτές οι προτάσεις, θα ματώσουμε και δεν θα διστάσουμε να πάμε φυλακή», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Νίκος Φωτόπουλος. Νωρίτερα, οι συνδικαλιστές άδειασαν μπροστά από το κτίριο σακιά με λιγνίτη.

Το αντικείμενο της διαμάχης είναι η πρόσβαση ιδιωτών στην λιγνιτική ηλεκτροπαραγωγή, η οποία ως τώρα αποτελεί μονοπώλιο της ΔΕΗ. Η αρχική πρόταση της τρόικας για πώληση του 40% των λιγνιτικών μονάδων της Επιχείρησης απερρίφθη το καλοκαίρι από την κυβέρνηση και έκτοτε αναζητώνται ισοδύναμες λύσεις.

Εν τω μεταξύ, η σημερινή συνάντηση των εκπροσώπων της τρόικας με την ηγεσία του ΥΠΕΚΑ αναβλήθηκε, μετά από αίτημα των πρώτων. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, θα πραγματοποιηθεί κατά την επόμενη επίσκεψη του κλιμακίου στη χώρα μας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή