Αναθεώρηση του προϋπολογισμού «βλέπει» ο Γ. Καρατζαφέρης

Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2010 12:39
A- A A+

Επιφυλάξεις σχετικά με τις δυνατότητες υλοποίησης του προϋπολογισμού του 2011 διατύπωσε ο Γιώργος Καρατζαφέρης μιλώντας σε πρωινή εκπομπή στον τηλεοπτικό σταθμό Alter.

«Ο προϋπολογισμός αυτός είναι πολύ σφικτός. Χρειαζόμαστε μία “ανάσα”, μια “αναπνοή”», ανέφερε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, εκτιμώντας μάλιστα ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει αναθεώρησή του. Όπως υποστήριξε ακόμη, δεν έχει πειστεί ότι η κυβέρνηση έχει τη μέθοδο και τον τρόπο για να αποφύγουμε τα χειρότερα. «Από την άλλη μεριά», πρόσθεσε, «η τρόικα διακατέχεται από ένα μονόδρομο. Εάν τώρα έχουμε δυσκολίες για την εκταμίευση της 3ης δόσης, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να πάρουμε την 4η».

«Ο προϋπολογισμός αυτός είναι πολύ σφικτός. Χρειαζόμαστε μία 'ανάσα', μια 'αναπνοή'», ανέφερε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, εκτιμώντας μάλιστα ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει αναθεώρησή του.

«Δεν ακούω πουθενά τη λέξη ανάπτυξη. Αυτή είναι η μαγική λέξη, το φάρμακο για την θεραπεία της ασθένειας μας. Επομένως, πρέπει να βρεθούν λύσεις. Και αυτό το πράγμα δεν τραβάει», επισήμανε ο κ. Καρατζαφέρης, τονίζοντας ότι ευχή όλων είναι να πάει καλά ο προϋπολογισμός, αν και δε βλέπει, όπως είπε, από πού θα αντλήσουμε κεφάλαια. «Η συνεχής φορολογία είναι αδιέξοδο. Δεν αυξάνει τα έσοδα, αλλά αντιθέτως, κλείνει τα μαγαζιά», συμπλήρωσε.

Επανέλαβε εξάλλου για μία ακόμη φορά την πρότασή του για τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης, καθώς, όπως εξήγησε, το μείζον είναι να σωθεί η πατρίδα, και όχι «ό ένας να βγάζει το μάτι του άλλου».

«Εάν αρχίσουμε τους αποκλεισμούς και τα προαπαιτούμενα, δεν κερδίζουμε τίποτα. Δεν θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενά εξέφρασε την εκτίμηση ότι τα πράγματα αρχίζουν και ωριμάζουν προς αυτή την κατεύθυνση. «Χαίρομαι, που ο κ. Πρωθυπουργός, την επομένη των εκλογών, άνοιξε την “χαραμάδα”. Επίσης, χαίρομαι που και ο κ. Σαμαράς δείχνει καλύτερη διάθεση προς αυτή την κατεύθυνση, απ΄ ό,τι έδειχνε πριν από λίγο καιρό», σημείωσε.

«Τα τρία αστικά κόμματα, και ενδεχομένως και η ομάδα του κ. Κουβέλη, δεν έχουμε μεγάλες αποκλίσεις. Μπορεί να υπάρχουν βέβαια οι επιμέρους αποκλίσεις. Το θέμα είναι στην ουσία του, εάν έχουμε “ανοικτά και καθαρά αυτιά”, δηλ. εάν δείχνουμε διάθεση να ακούσουμε, και όχι να υπερασπιστούμε άγονες και στείρες πολιτικές του καθενός. Εάν πάμε με “ανοικτό αυτί”, θα βρούμε τον κοινό τόπο», κατέληξε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή