Σούπερ Λίγκα: Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 3-0

Κυριακή, 21 Νοεμβρίου 2010 21:24
UPD:22/11/2010 10:50

A- A A+

Την υποψία πως ο Ολυμπιακός έχει βρει τον ηγέτη που δυο χρόνια έψαχνε μετά την αποχώρηση του Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς επιβεβαίωσε για ακόμα μια φορά ο Κέβιν Μιραλάς. Ο Βέλγος επιθετικός ήταν για μια ακόμα φορά χάρμα ειδέσθαι και αναμφισβήτητα ο κορυφαίος των «ερυθρολεύκων» στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη.

Που να σταθεί κανείς; Στα δυο γκολ που πέτυχε ή μήπως στο γεγονός πως μόνος του έκανε ότι ήθελε την άμυνα των φιλοξενούμενων. Απ' όποια πλευρά και να το δει κανείς, χωρίς αυτόν οι Πειραιώτες θα ήταν άλλη ομάδα. Τα υποθετικά σενάρια όμως δεν χωράνε σε αγώνες που έχουν λήξει και στο αποψινό Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ το σκορ έγραψε 3-0.

Η αλήθεια, βέβαια, είναι πως ο Μιραλάς είχε και έναν άξιο συμπαραστάτη στα λάθη που έκαναν οι ποδοσφαιριστές του «δικεφάλου». Μπορεί να ακούγεται ειρωνικό, όμως δεν είναι. Ο ΠΑΟΚ, εν πολλοίς ευθύνεται και ο ίδιος για την ήττα που υπέστη και κυρίως τον τρόπο με τον οποίο ήρθε.

Σε όλο το πρώτο μέρος το παιχνίδι ήταν ουσιαστικά μοιρασμένο μεταξύ των δυο αντιπάλων. Και οι δυο έχασαν ευκαιρίες και οι δυο είχαν κατά διαστήματα την κατοχή. Εκεί, όμως, που όλα έδειχναν πως το σκορ του ημιχρόνου θα ήταν η λευκή ισοπαλία, δυο συνεχόμενα λάθη της άμυνα των φιλοξενούμενων έδωσαν την ευκαιρία στον Μιραλάς να ανοίξει το σκορ και εκείνος δεν την αρνήθηκε.

Όλα ξεκίνησαν στο 38ο λεπτό. Ο Βιτόλο έκανε λάθος πάσα, με αποτέλεσμα ο Ριέρα να κόψει τη μπάλα. Ο Ζουέλα πήγε να διορθώσει το λάθος του συμπαίκτη του, όμως και αυτός με τη σειρά του, αντί να διώξει ως όφειλε, πάσαρε ουσιαστικά πάνω στον Γιάννη Παπαδόπουλο. Εκείνος πέρασε τη μπάλα στον Βέλγο και ο τελευταίος δεν είχε πρόβλημα στο να νικήσει τον Κρέσιτς και να γράψει το 1-0.

Το γκολ προκάλεσε τον εκνευρισμό των παικτών του ΠΑΟΚ, που ξεκίνησε στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου και συνεχίστηκε στην αρχή της επανάληψης. Ο θυμός, όμως, σπάνια είναι καλός σύμβουλος και αυτό έμελλε γρήγορα να αποδειχθεί με την αποβολή του Βλάνταν Ίβιτς στο 58'. Ο Σέρβος έπαιζε με κίτρινη κάρτα από το πρώτο 45λεπτο, λόγω διαμαρτυρίας, όμως στο 58' δεν είχε καμία δικαιολογία για το πολύ άσχημο μαρκάρισμα που έκανε στον Ουρτάδο. Ο διαιτητής Παμπορίδης του έδειξε και δεύτερη κάρτα και έτσι άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες.

Η αποβολή αυτή ήταν ο πλέον καθοριστικός παράγοντας της αναμέτρησης, αφού στη συνέχεια οι Θεσσαλονικείς κατέρρευσαν. Ο Ολυμπιακός φάση με τη φάση ανέβαινε όλο και περισσότερο και στο 72' έφτασε και σε δεύτερο γκολ, πάλι με τον Μιραλάς. Σε ένα βαθύ γέμισμα ο Ντένις Ρόμενταλ έστρωσε πολύ έξυπνα για τον Βέλγο και εκείνος από το ύψος της περιοχής έστειλε τη μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα του Κρέσιτς.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καταιγιστικοί και στη συνέχεια. Επιτιθέμενοι κατά κύματα δεν άφησαν κανένα περιθώριο στον ΠΑΟΚ και στο 87' ο Ρόμενταλ μετά από έξυπνη μπαλιά του Ντουντού ανέβασε τον κι άλλο το δείκτη του σκορ. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να τονισθεί πως ο Δανός από τη στιγμή που πέρασε στο παιχνίδι στο 66' στη θέση του Γιάννη Φετφατζίδη μεταμόρφωσε την δεξιά πλευρά της ομάδας του, δείχνοντας πως αξίζει περισσότερες ευκαιρίες από τον Ερνέστο Βαλβέρδε.

Με το 3-0, φυσικά, ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να ελπίζει σε κάτι καλύτερο, πέρα ίσως απ' το να μη δεχθεί και τέταρτο τέρμα. Και αυτό κάθε άλλο παρά εύκολο ήταν, καθώς έμεινε να αγωνίζεται με εννιά παίκτες στα εναπομείναντα λεπτά μετά από ένα τράβηγμα που υπέστη ο Στέλιος Μαλεζάς και ενώ όλες οι αλλαγές του Μάκη Χάβου είχαν ολοκληρωθεί. Ο Κρέσιτς, όμως, σε δυο περιπτώσεις που κλήθηκε να επέμβει τα κατάφερε με επιτυχία και έτσι κράτησε σε λογικά επίπεδα τον θρίαμβο του Ολυμπιακού.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Πάρντο, Μοδέστο (88' Γκαλίτσιος), Ουρτάδο, Α. Παπαδόπουλος, Χολέμπας, Γ. Παπαδόπουλος (46' Ποτουρίδης), Ντουντού, Φετφατζίδης (66' Ρόμενταλ), Ριέρα, Φουστέρ, Μιραλάς

ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Κρέσιτς, Ζουέλα (68' Μπουσαϊντί), Τσιρίλο, Μαλεζάς, Σακελλαρίου, Γκαρσία, Βιτόλο, Βιεϊρίνια, Φωτάκης (74' Ελ Ζαρ), Ίβιτς, Σαλπιγγίδης (77' Μουσλίμοβιτς)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις