Σκόπια: Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης στις 16/12

Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2010 11:59
A- A A+

Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης Γκρούεφσκι καταθέτει στις 16 Δεκεμβρίου η αξιωματική αντιπολίτευση στην ΠΓΔΜ. Ωστόσο, με δεδομένη την ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία που διαθέτει το κυβερνητικό κόμμα, η πρόταση μομφής δεν έχει καμία τύχη, σημειώνουν πολιτικοί αναλυτές στα Σκόπια.

Όπως ανέφερε ο αρχηγός της «Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης» (SDSM), Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, μιλώντας σε συγκέντρωση του κόμματος του το βράδυ της Κυριακής στην πόλη Στιπ, η πρόταση μομφής θα κατατεθεί λόγω της δεινής οικονομικής κατάστασης στη χώρα και της στασιμότητας της ευρωπαϊκής και ευρωατλαντικής πορείας της ΠΓΔΜ, για την οποία η αντιπολίτευση επιρρίπτει τις ευθύνες αποκλειστικά στην κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι.

«Η κυβέρνηση αυτή εδώ και πέντε χρόνια μας υπόσχεται ότι θα ενταχθούμε στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, όμως η όλη πορεία της χώρας προς την κατεύθυνση αυτή δεν μετατοπίστηκε ούτε πέντε εκατοστά. Όλοι γύρω μας προοδεύουν και μόνον εμείς παραμένουμε καθηλωμένοι. Η κυβέρνηση μας λέει ότι αυτό οφείλεται στην εκκρεμότητα της ονομασίας με την Ελλάδα. Αυτοανακηρύχθηκαν πατριώτες και εμάς μας αποκαλούν προδότες», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο κ. Τσερβένκοφσκι.

Πέραν αυτού, το κόμμα VMRO-DPMNE, του οποίου ηγείται ο Ν. Γκρούεφσκι, παρά το γεγονός ότι εμφανίζει κάποια κάμψη, προηγείται σε όλες τις δημοσκοπήσεις στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, SDSM.-

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή