Γ. Πεταλωτής: Αναγκαία η συναίνεση

Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2010 17:17
A- A A+

«Είναι καιρός όλες οι πολιτικές δυνάμεις να συναισθανθούν τη μεγάλη ευθύνη που έχουμε απέναντι στον τόπο όλοι μαζί και να αρθούν όλοι στο ύψος των περιστάσεων», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πρόσθεσε ότι οι συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς θα γίνουν «όταν υπάρχει κατάλληλη προετοιμασία» και σημείωσε: «Εμείς είμαστε που από την πρώτη στιγμή ζητάμε συναίνεση».

Ο κ. Πεταλωτής χαρακτήρισε τη συναίνεση «συστατικό στοιχείο» για να πάμε μπροστά και στην οικονομική και στην κοινωνική ζωή και υποστήριξε ότι «χρειάζεται συναίνεση για να κάνουμε τις πολύ μεγάλες αλλαγές που απαιτεί η χώρα».

«Γι’ αυτό έχουμε πει πάρα πολλές φορές ότι όλοι μας είμαστε υπεύθυνοι, ανάλογα με τη θέση που έχει ο καθένας στο πολιτικό και κοινωνικό σύστημα και θα πρέπει όλοι να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων», συμπλήρωσε.

Επιπλέον, ο κ. Πεταλωτής επεσήμανε ότι υπάρχει μια «διαρκής πρόσκληση» από την κυβέρνηση για συναίνεση πάνω σε «συγκεκριμένα τουλάχιστον ζητήματα», ανεξάρτητα από τις προσεγγίσεις που έχει η κάθε πολιτική δύναμη και πρόσθεσε ότι «η διαφορετικότητα αυτή δεν υπάρχει περίπτωση να αμφισβητηθεί».

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση που έκανε η αρχηγός της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» Ντ. Μπακογιάννη περί εθνικής συνεννόησης, μετά την επίσκεψή της στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια, ο κ. Πεταλωτής είπε ότι «τα λόγια είναι καλά, για όλους μας και από όλους, αρκεί να αποδεικνύονται και ως πράξη».

Ωστόσο, δεν διευκρίνισε εάν η κ. Μπακογιάννη θα κληθεί στις συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους αρχηγούς, λέγοντας πως όταν οριστούν οι συναντήσεις, θα δούμε και με ποιους πολιτικούς αρχηγούς θα συναντηθεί ο πρωθυπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή