Μπ. Νετανιάχου: «Δεν παραδίδουμε το Γκαζάρ στη Χεζμπολάχ»

Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2010 07:51

«Πρόθεσή μου είναι να αποσυρθούμε από το βόρειο τμήμα του χωριού και να εγκαταστήσουμε ένα σύστημα που θα εμποδίσει να προκληθεί ένα κενό που θα επιτρέψει στη Χεζμπολάχ να το εκμεταλλευτεί», δήλωσε ο ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

A- A A+

Δεν επιθυμεί να αφήσει το χωριό Γκαζάρ στα χέρια της σιϊτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, μετά την απόφασή του να αποσύρει τον ισραηλινό στρατό από το βόρειο τμήμα του διχοτομημένου συρο-λιβανέζικου χωριού.

«Πρόθεσή μου είναι να αποσυρθούμε από το βόρειο τμήμα του χωριού και να εγκαταστήσουμε ένα σύστημα που θα εμποδίσει να προκληθεί ένα κενό που θα επιτρέψει στη Χεζμπολάχ να το εκμεταλλευτεί», δήλωσε ο Νετανιάχου. «Δεν έχουμε ακόμα καταλήξει σε μία λύση», πρόσθεσε.

Ο Νετανιάχου είχε εξηγήσει νωρίτερα ότι η απόφαση απόσυρσης των ισραηλινών στρατευμάτων από το Γκαζάρ ήταν αποτέλεσμα της μεσολάβησης της ιταλικής κυβέρνησης.

Υπογράμμισε το ρόλο που έπαιξε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Φράνκο Φρατίνι, που πραγματοποιεί τετραήμερη επίσκεψη στο Ισραήλ με στόχο να υποστηρίξει τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

«Δεν θα είχαμε καταλήξει σε μία λύση σε αυτό το πρόβλημα χωρίς την παρέμβαση της Ιταλίας και ημών προσωπικά σε αυτό το θέμα", δήλωσε ο Νετανιάχου στον Φρατίνι, σύμφωνα με γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού.

Η ισραηλινή κυβέρνηση ενέκρινε πριν μία εβδομάδα την απόσυρση των στρατευμάτων της από το διχοτομημένο χωριό Γκαζάρ, τον έλεγχο του οποίου θα αναλάβει η δύναμη του ΟΗΕ στο Λίβανο (Finul).

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή