N. Κορέα: Κατά της επιστροφής των πυρηνικών όπλων

Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2010 08:19
A- A A+

Αντίθετη με όσα η Σεούλ και η διεθνής κοινότητα έχουν κάνει για να τερματίσουν τις πυρηνικές φιλοδοξίες της Βόρειας Κορέας, θα ήταν η ανάπτυξη αμερικανικών πυρηνικών όπλων στη Νότια Κορέα, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής τση Επιτροπής Αμυνας της χώρας.

Νωρίτερα, ο υπουργός Αμυνας της Νότιας Κορεάς, Κιμ Τάε-Γιούνγκ, είχε πει ότι θα μελετούσε όλες τις διαθέσιμες επιλογές για να αντιμετωπίσει τις επιδιώξεις της Βόρειας Κορέας, συμπεριλαμβανομένης και της επιστροφής των αμερικανικών πυρηνικών όπλων τα οποία απομακρύνθηκαν από τη χώρα πριν από περίπου 20 χρόνια.

«Η ανάπτυξη τακτικών πυρηνικών όπλων θα αποτελούσε ένα σοβαρό πλήγμα στον ευρύτερο στόχο μας», εξήγησε ο επικεφαλής της Επιτροπής Αμυνας του κοινοβουλίου, Βον Γιού-Τσούλ. «Η δουλειά της κυβέρνησής μας και της διεθνούς κοινότητας για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου θα είχε γίνει μάταια», πρόσθεσε.

Ο Βον είπε ότι αργά το βράδυ της Δευτέρας μίλησε με τον Κιμ ο οποίος του εξήγησε ότι τα σχόλιά του παρατέθηκαν εκτός του πλαισίου στο οποίο διατυπώθηκαν και ότι αυτό που εννοούσε ήταν πως η Νότια Κορέα και οι Ηνωμένες Πολιτείες συζητούν όλες τις δυνατές επιλογές με τις οποίες μπορούν να αντιμετωπίσουν την πυρηνική απειλή της Πιονγκγιάνγκ. «Ποτέ δεν υπήρξαν συνομιλίες για την επιστροφή των πυρηνικών όπλων», υποστήριξε ο Βον.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή