Τρομοκρατία: «Υπερήφανες παραδοχές» για τους «Πυρήνες»

Ετοιμάζεται η δίκη
Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2010 16:56
A- A A+

Δυο απρόσμενες εξελίξεις στο πρόβλημα της εγχώριας τρομοκρατίας υπήρξαν χθες το απόγευμα, με επιστολές που δημοσίευσαν στο Indymedia ο προφυλακισμένος από το Σεπτέμβριο του 2009, για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, Χάρης Χατζημιχελάκης και οι προφυλακισμένοι κατηγορούμενοι για τα παγιδευμένα με εκρηκτικά δέματα, Γεράσιμος Τσάκαλος και Παναγιώτης Αργυρού, που είχαν συλληφθεί πριν από μερικές εβδομάδες στο Παγκράτι.

Οπως ο Κουφοντίνας

Οπως γράφει στο σημερινό της φύλλο η Ναυτεμπορική, ο πρώτος, με την επιστολή του, αναλαμβάνει όπως γράφει την πολιτική ευθύνη για τη συμμετοχή του στην οργάνωση (σ.σ ανάλογη κίνηση είχε κάνει ο Δημήτρης Κουφοντίνας την εποχή της εξάρθρωσης της 17 Νοέμβρη).

«Δηλώνω περήφανος για την επιλογή μου να σταθώ αδιάλλακτος στο στρατόπεδο του αντάρτικου πόλης, μέχρι τη στιγμή που ο κρατικός μηχανισμός την 23-9-2009, κατάφερε να δέσει σφιχτά τα χέρια μου και να πετάξει το σώμα μου σε ένα μπουντρούμι» γράφει ο Χατζημιχελάκης και συνεχίζει: «Χαιρετίζω τους συντρόφους αντάρτες πόλης Γεράσιμο Τσάκαλο και Παναγιώτη Αργυρού. Η θέση μας θα είναι πάντα στην αυθεντική πλευρά τη ζωής, την πλευρά των αντάρτικων σχηματισμών για τη διαρκή επαναστατική δράση και την επανάσταση. Τίποτα δεν τέλειωσε, όλα συνεχίζονται. Επανάσταση πρώτα και πάντα».

Στη συνέχεια ο προφυλακισμένος κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι ήταν σφάλμα του που μετέφερε έναν εκρηκτικό μηχανισμό στο σπίτι του στο Χαλάνδρι, «τόπο συνάντησης ετερόκλητων ανθρώπων», όπως χαρακτηριστικά γράφει, με αποτέλεσμα να κατηγορηθούν πρόσωπα που δεν είχαν καμία σχέση με την υπόθεση.

Υπερήφανες παραδοχές

Τη συμμετοχή τους στην τρομοκρατική οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς παραδέχονται με την επιστολή τους στο Indymedia και οι κατηγορούμενοι για τα παγιδευμένα δέματα, Τσάκαλος και Αργυρού.

«Στηρίζουμε με όλη μας την ψυχή την Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» γράφουν και προσθέτουν ότι είναι υπερήφανοι για την επιλογή τους να βρεθούν σε θέση επίθεσης απέναντι στο σύστημα.

Η επιστολή τους καταλήγει με τη φράση «τίποτα δεν τέλειωσε, ο πόλεμος συνεχίζεται» και με την υπογραφή της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς-Κομάντο Πρακτική Θεωρία».

«Ετοιμασίες» για τη δίκη

Το πού και το πώς θα διεξαχθεί η δίκη για την υπόθεση των μελών της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς, ήταν το αντικείμενο χθεσινής συνάντησης μεταξύ του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε και του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., Γ. Οικονόμου. Υπενθυμίζεται ότι στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού (στη φωτογραφία) γίνεται η δίκη για το Συνδικάτο του Εγκλήματος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή