Φερέιρα: «Να δείξει ο Παναθηναϊκός το μεγαλείο του»

Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2010 17:28
UPD:17:46
A- A A+

Σε επιμέρους θέματα ψυχολογίας και νοοτροπίας, που θα προσπαθήσει να εμφυσήσει στους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού στάθηκε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα στην πρώτη μεγάλη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Ελλάδα με αφορμή το παιχνίδι με τη Μπαρτσελόνα.

Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν θέλησε να μιλήσει για ζητήματα τακτικής και απέφυγε τις σχετικές ερωτήσεις, καθώς όπως παραδέχθηκε, δεν γνωρίζει ακόμα σε βάθος την ομάδα ή το ελληνικό πρωτάθλημα.

Ζ. Φερέιρα: Πρέπει να νικήσουμε για την ιστορία μας

Ζ. Φερέιρα: Πρέπει να νικήσουμε για την ιστορία μας.

«Θα ήθελα να πω ότι έχω δει τον προχθεσινό αγώνα (με τον Ηρακλή), τον πρώτο αγώνα με τη Μπαρτσελόνα και τα παιχνίδια με τη Ρούμπιν Καζάν. Δεν γνωρίζω τίποτα από το ελληνικό πρωτάθλημα, όμως γνωρίζω πολλούς Έλληνες παίκτες, τους έχω δει να παίζουν, κυρίως τους διεθνείς. Ξέρω πως ο Παναθηναϊκός έχει παίκτες αξίας. Γνωρίζω πως όλοι τους έχουν άποψη για το ποδόσφαιρο, εγώ θέλω όμως να τους εμφυσήσω και τη δική μου άποψη για το ποδόσφαιρο», υποστήριξε αρχικά και στη συνέχεια εξήγησε τι θα ήθελε να δει στους ποδοσφαιριστές.

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό να δουλέψουμε όλοι μαζί και να δώσουμε το μεγαλύτερο των δυνατοτήτων μας. Ο Παναθηναϊκός είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα. Με τη Μπαρτσελόνα πρέπει να παρατάξουμε μια ομάδα σοβαρή, που να ξέρει τι πρέπει να κάνει και να είναι αντάξια των προσδοκιών που έχουμε», δήλωσε.

«Δεν πρέπει να φοβηθούμε απέναντι στη Μπαρτσελόνα. Ίσως δεν μπορούμε να τα αλλάξουμε όλα, αλλά θα πρέπει να αλλάξουμε τρόπο σκέψης. Αν κατόπιν πάμε στο Europa League, θα πρέπει να δώσουμε και εκεί τη μάχη μας. Θα πρέπει να δώσουμε τη δυνατότητα στον Παναθηναϊκό να δείξει το μεγαλείο του», πρόσθεσε.

Όπως ήταν λογικό, του έγιναν ερωτήσεις όλων των ειδών. Οι Ισπανοί πχ επέμειναν σε μειωτικές δηλώσεις που έκανε για το πρόσωπό του ο Ζοζέ Μουρίνιο. Ο Φερέιρα δεν έπεσε στην παγίδα και τόνισε πως θα μιλάει μόνο για ποδοσφαιρικά ζητήματα, αποφεύγοντας έτσι εύσχημα να απαντήσει και σε ερώτηση για τα πειθαρχικά παραπτώματα του Σίντνεϊ Γκοβού. Παρόλα αυτά, με νόημα υποστήριξε πως υπολογίζει όλους τους παίκτες στο ρόστερ του.

«Όπως είπα και πριν, δεν απαντάω σε μη ποδοσφαιρικές απαντήσει. Πάντως, εγώ δεν έχω κανένα πειθαρχικό πρόβλημα με κανέναν στις δυο μέρες που είμαι εδώ. Αρα και 22 - 25, όσοι είναι παίκτες του ρόστερ, τους υπολογίζω», είπε.

Όσο για το αν θα προτιμούσε κάποιον άλλο αντίπαλο στο πρώτο του παιχνίδι στον πάγκο του «τριφυλλιού», επέμεινε πως μόνο με τους διαστημικούς Καταλανούς θα μπορέσει να δει όλες τις αδυναμίες, αλλά και τα πλεονεκτήματα της ομάδας τους.

«Η Μπαρτσελόνα είναι τέλεια. Αύριο θα δω το πνευματικό επίπεδο των παικτών μου. Αντιμετωπίζοντας μια από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου είμαι σίγουρος πως οι παίκτες μου θα δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους».

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις