Μείωση της φορολογίας ζητεί η Δημοκρατική Συμμαχία

Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2010 18:44
A- A A+

Να προχωρήσει άμεσα σε μείωση της φορολογίας, καθιερώνοντας ενιαίο φορολογικό συντελεστή στη περιοχή του 20%, κάλεσε το οικονομικό επιτελείο ο εκπρόσωπος του κινήματος «Δημοκρατική Συμμαχία» Γιάννης Οικονόμου.

Σχολιάζοντας τη σημερινή συνέντευξη Τύπου του υπουργού Οικονομικών ανέφερε: «Θα περιμέναμε στις σημερινές ανακοινώσεις του κ Παπακωνσταντίνου, να υπήρχε έστω και μια μικρή νύξη για τη μείωση της φορολογίας».

«H Δημοκρατική Συμμαχία», συνέχισε, «πιστεύει ότι όσο οι επιχειρήσεις στη χώρα μας λειτουργούν σε καθεστώς αδυσώπητης φορολογίας, ούτε η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας θα βελτιωθεί, ούτε η ύφεση θα αντιμετωπιστεί, ούτε θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν».

Αναφερόμενος εξάλλου στη συνέντευξη Τύπου των εκπροσώπων της τρόικας, ο κ. Οικονόμου, επισήμανε ότι οι δύσκολες αποφάσεις και τα βάρη θα πρέπει να πάψουν να αφορούν μόνο τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, «και να περάσουν στο κομματικό και πελατειακό κράτος, άμεσα χωρίς καθυστερήσεις και τακτικισμούς».

«Οι ανακοινώσεις της τρόικας επιβεβαίωσαν τις προβλέψεις και τις ανησυχίες της Δημοκρατικής Συμμαχίας για την καθυστέρηση των διαρθρωτικών αλλαγών που είναι αναγκαίες για να βγει η χώρα από την κρίση», συμπλήρωσε ο κ. Οικονόμου, τονίζοντας ότι οι αντιφάσεις και οι εσωτερικές διαμάχες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ έχουν μόνο αρνητικές συνέπειες στην προσπάθεια της χώρας να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή