Παναθηναϊκός: Ενα μήνα εκτός ο Μάριτς

Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2010 20:13
A- A A+

Ο Aλεξ Μάριτς υποβλήθηκε σε επέμβαση για να αφαιρέσει κύστη από τον αγκώνα και θα μείνει εκτός δράσης για τον επόμενο μήνα, με στόχο να είναι πανέτοιμος εναντίον του Ολυμπιακού.

Ο Σερβοαυστραλός σέντερ ταλαιπωρούνταν τις τελευταίες μέρες από την κύστη που είχε δημιουργηθεί στο δεξιό αγκώνα του. Ακολουθούσε συντηρητικό πρόγραμμα και δεν μπορούσε να προπονηθεί σε φουλ ρυθμούς και ούτε φυσικά να δώσει τα πάντα στο παρκέ.

Έτσι υποβλήθηκε σήμερα σε επέμβαση από τον ιατρό του Παναθηναϊκού Θανάση Κονίδη, για να αφαιρέσει την κύστη. Το ιατρικό επιτελείο των «πρασίνων» σε συνεργασία με τους προπονητές αποφάσισε πως δεν υπάρχει χρόνος για άλλη καθυστέρηση και έτσι ο Μάριτς υποβλήθηκε σε επέμβαση.

Ο χρόνος αποθεραπείας του υπολογίζεται σε έναν μήνα. Μετά τις πρώτες δύο εβδομάδες θα αφαιρέσει τα ράμματα και έπειτα θα ξεκινήσει προπονήσεις για να μπει σε φουλ ρυθμούς στα τέλη Δεκέμβρη. Το σίγουρο είναι ότι ο Σερβοαυστραλός σέντερ θα είναι έτοιμος στο παιχνίδι της 12ης αγωνιστικής της Α1 με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.

Μέχρι, πάντως, να έρθει εκείνη η ημέρα, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς θα τον έχει στερηθεί σχεδόν σε όλες τις αναμετρήσεις που απομένουν στο 2010. Η αρχή θα γίνει την Πέμπτη κόντρα στη Βαλένθια, με τον παίκτη να μένει επίσης εκτός και με ΤΣΣΚΑ Μόσχας (1/12), Ολίμπια Λιουμπλιάνας (9/12), Εφές Πίλσεν (15/12) κι Αρμάνι Τζινς (22 ή 23/12). Στη... δύο ταχυτήτων Α1 η απουσία του δύσκολα θα στοιχίσει, με τον Παναθηναϊκό μέχρι και το ντέρμπι «αιωνίων» να έχει μπροστά του Μαρούσι, Ηρακλή, Άρη, ΑΕΚ, Πανιώνιο και Ίκαρο Καλλιθέας.

Ο 26χρονος «πύργος» έχει στην Ευρωλίγκα 5 πόντους, 5,3 ριμπάουντ και 1,3 κλεψίματα σε 10 λεπτά συμμετοχής, ενώ στην Α1 μετράει 5,5 πόντους, 3 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο σε περίπου 11 λεπτά μέσο όρο.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις