Πρόγνωση καιρού

Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2010 05:00
UPD:05:20
A- A A+

Βροχές και καταιγίδες στα δυτικά και τοπικές βροχές στο Αιγαίο προβλέπει για σήμερα Τετάρτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέχρι 7 Μποφόρ. Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Λίγες τοπικές νεφώσεις οι οποίες το απόγευμα πρόσκαιρα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν λίγες βροχές στη Μακεδονία. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά θαλάσσια τμήματα 5 με 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που αργά το απόγευμα θα ενταθούν. Λίγα χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 7 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η μεγίστη θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι τοπικά θα αυξηθούν και ενδέχεται να εκδηλωθούν λίγες βροχές κυρίως στα νότια. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια θαλάσσια τμήματα 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 6 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικά βροχές. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα νότια όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν και πρόσκαιρες καταιγίδες. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 5 με 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Αρχικά αίθριος καιρός και βαθμιαία τοπικές νεφώσεις. Στα βορειοδυτικά του νομού πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Αρχικά αίθριος καιρός και βαθμιαία τοπικές νεφώσεις. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Για αύριο Πέμπτη η ΕΜΥ προβλέπει νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και πιθανώς στα Δωδεκάνησα και στα νότια των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου να είναι κατά τόπους ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες πρόσκαιρες βροχές κατά τόπους. Λίγα χιόνια στα βουνά της Ηπείρου.

Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή