Champions League: Ντεμπούτο Φερέιρα για «θαύμα» με Μπαρτσελόνα

Απόψε ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ κόντρα στους Καταλανούς (21:45, ΝΕΤ)
Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2010 09:45
UPD:11:51

Όπως όλα δείχνουν μέχρι στιγμής, ο νέος τεχνικός των «πρασίνων» θα επιμείνει στο αγαπημένο του 4-3-3.

A- A A+

Το να κάνει ένας προπονητής το ντεμπούτο του στον πάγκο μιας ομάδας σε παιχνίδι με τη Μπαρτσελόνα -εν προκειμένη περίπτωση στου Παναθηναϊκού ο Ζεσουάλδο Φερέιρα- σίγουρα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί τύχη. Ούτε όμως και ατυχία. Αφενός γιατί αν έρθει ένα βαρύ αποτέλεσμα, κανείς δεν θα μπορούσε να του ρίξει το φταίξιμο, αφετέρου γιατί μόνο σε ματς με τέτοιους αντιπάλους μπορεί να διαπιστώσει κανείς τα όρια της ομάδας του.

Γι' αυτό και ο Πορτογάλος κάθε άλλο παρά δυσαρεστημένος εμφανίστηκε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου για το παιχνίδι, που έτυχε παράλληλα να μετατραπεί και σε επίσημη παρουσιάσή του στην Ελλάδα. Το αντίθετο. Δήλωσε πλήρως ικανοποιημένος και εμφανώς το εννοούσε.

Ζ. Φερέιρα: Πρέπει να νικήσουμε για την ιστορία μας

Ζ. Φερέιρα: Πρέπει να νικήσουμε για την ιστορία μας

Παρόλα αυτά, το (κύριο) ζήτημα απόψε για τον Παναθηναϊκό δεν είναι το πως θα ντεμπουτάρει ο νέος του τεχνικός, αλλά το τι θα κάνει η ομάδα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Γιατί για πρώτη φορά στην ιστορία του το «τριφύλλι» βρίσκεται δίπλα στο χάσμα του αποκλεισμού από κάθε ευρωπαϊκή διοργάνωση σε πρώτη φάση ομίλων του Champions League και για να έχει ελπίδες ουσιαστικά θα πρέπει να κάνει το θαύμα και να «κλέψει» αποτέλεσμα από τους Καταλανούς.

Κάτι τέτοιο φυσικά δεν γίνεται μόνο με τη βοήθεια της τύχης. Όπως πολύ σωστά τόνισε ο Κώστας Κατσουράνης, θα πρέπει επίσης η ομάδα να έχει πολύ μεγάλη πειθαρχία, οι ποδοσφαιριστές να βοηθάνε ο ένας τον άλλον, να μη δώσουν χώρους και να παίξουν κλειστά. Και το πιο σημαντικό, να έχουμε μια σχετικά επιθετική άμυνα που θα κερδίζει μέτρα. Γίνονται, όμως, όλα αυτά με τη Μπαρτσελόνα; Αυτό καλείται να διαπιστώσει ο Παναθηναϊκός

Κ. Κατσουράνης: Δεν έχουμε να χάσουμε κάτι

Κ. Κατσουράνης: Δεν έχουμε να χάσουμε κάτι

Τα πλάνα των «στρατηγών»

Μεγάλο ενδιαφέρον επομένως παρουσιάζει το πως θα παρατάξει την ομάδα του ο Ζεσουάλδο Φερέιρα. Στις δυο μέρες που έχει προλάβει να δει τις προπονήσεις και κάποια DVD με παιχνίδια, σίγουρα δεν έχει καταφέρει να βγάλει πολλά συμπεράσματα. Ούτε φυσικά έχει καταφέρει να περάσει τη νοοτροπία και τις τακτικές που θα ήθελε στους παίκτες. Με την επιλογή της 11αδας όμως και την παράταξή της στον αγωνιστικό χώρο, δίνει δείγματα γραφής για το μέλλον. Για το πως αντιλαμβάνεται το ποδόσφαιρο και το τι θα ζητήσει από τους «πράσινους».

Όπως όλα δείχνουν μέχι στιγμής, ο πρώην τεχνικός της Πόρτο και της Μάλαγα θα επιμείνει στο αγαπημένο του 4-3-3. Μια διάταξη, δηλαδή, που ο Παναθηναϊκός γνωρίζει αρκετά καλά. Απόδειξη ότι αυτή εφάρμοσε και στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Ηρακλή. Αλλωστε και ο ίδιος ο Φερέιρα παραδέχεται πως θα πραγματοποιήσει μόλις μια αλλαγή σε σχέση με το ματς κόντρα στον «Γηραιό».

Από τις προπονήσεις το συμπέρασμα που έβγαζε κανείς είναι πως αυτή η αλλαγή μάλλον δεν θα είναι και τόσο συγκλονιστική. Το πιθανότερο είναι να μιλάμε για μια επιστροφή στα παλιά. Δηλαδή έξω ο Πλεσί και στη θέση του στα χαφ ο ο Κατσουράνης. Κατά συνέπεια στη θέση του Κατσουράνη στην άμυνα ο Καντέ και από εκεί και πέρα όλα τα άλλα είναι γνωστά.

Τέρμα ο Τζόρβας, δεξί μπακ ο Βύντρα, αριστερό ο Σπυρόπουλος και ο δεύτερος στόπερ ο Μπουμσόνγκ. Δεξί χαφ ο Μαρίνος, αριστερό ο Χριστοδουλόπουλος και κορυφή ο Σισέ.

Την all star ομάδα της αναμένεται να παρατάξει και η Μπαρτσελόνα, που σίγουρα εν όψει και του «κλασικού» με τη Ρεάλ θα θέλει να καθαρίσει γρήγορα. Έτσι, κάτω από τα δοκάρια θα κάτσει ο Βαλντέζ με τους Μάξγουελ, Πικέ, Πουγιόλ και Αλβες στην άμυνα. Μπούσκετς ο αμυντικός χαφ και μπροστά του του οι Κειτά και Τσάβι. Στην επίθεση κορυφή θα είναι ο Μέσι, ενώ δεξιά και αριστερά του, αντίστοιχα, θα παίξουν οι Βίγια και Ινιέστα.

Κατάμεστο το ΟΑΚΑ

Γεμάτο θα είναι το Ολυμπιακό Στάδιο με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός να περιμένει να πραγματοποιηθεί sold out. Παραταύτα, οι φίλοι της ομάδας θα πρέπει να θυμούνται πως από την UEFA βρίσκεται σε διετή αναστολή και πως ότι συμβεί θα το πληρώσει με τιμωρία της έδρας.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις