Ενστάσεις ΝΔ για την πρόταση Συνόδου Κορυφής Ε.Ε.- Τουρκίας

Ζητεί ενημέρωση της Βουλής από τον ΥΠΕΞ
Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2010 10:10
A- A A+

Βιαστική και ανεξήγητη χαρακτηρίζει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Δημήτρης Αβραμόπουλος την πρωτοβουλία του υπουργού Εξωτερικών Δ.Δρούτσα για τη σύγκληση Συνόδου Κορυφής Ε.Ε.-Τουρκίας http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1900513 , καλώντας τον να ενημερώσει άμεσα τη Βουλή.

«Βιαστικά και ανεξήγητα ο υπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Δρούτσας πρότεινε τη σύγκληση Συνόδου Κορυφής Ε.Ε. - Τουρκίας, χωρίς να αναλογίζεται ότι η πρωτοβουλία του αυτή ενισχύει τον γεωστρατηγικό ρόλο της γειτονικής χώρας, έστω και σε επίπεδο εντυπώσεων, σε μια στιγμή που είναι σε εξέλιξη σοβαρότατες διεργασίες που καθορίζουν τον συσχετισμό δυνάμεων στην περιοχή μας», αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Αβραμόπουλος και προσθέτει:

«Η χώρα μας στηρίζει την Ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, κάτω από τους απαράβατους όρους του σεβασμού στις Ευρωπαϊκές αρχές και αξίες και το κοινοτικό κεκτημένο, θυμίζοντας πάντα ότι τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής εξακολουθούν να βρίσκονται στην Κύπρο, συνιστώντας πρόβλημα και εμπόδιο για τη θετική έκβαση αυτής της πορείας».

Καταλήγοντας, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ καλεί τον υπουργό Εξωτερικών να ενημερώσει άμεσα τη Βουλή, τόσο για τους λόγους της πρωτοβουλίας αυτής με την οποία, όπως επισημαίνει, «η ελληνική κυβέρνηση απομακρύνεται από τις πάγιες και διαχρονικές θέσεις της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, όσο και για το περιεχόμενο των παρασκηνιακών διαβουλεύσεων με την Τουρκία».

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή