Αντ. Σαμαράς: Οδηγούμαστε σε αδιέξοδο και ασφυξία

Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2010 15:48

Αναφορικά με τον Καλλικράτη ο πρόεδρος της Ν.Δ. τόνισε ότι χαρακτηρίζεται από προχειρότητα και έχει μεγάλα προβλήματα από τη γέννησή του.

A- A A+

«Λέγαμε στην κυβέρνηση πως χωρίς μέτρα για την ανάπτυξη οδηγούμεθα σε αδιέξοδο και ασφυξία και δυστυχώς οι εξελίξεις μας δικαιώνουν», δήλωσε ο Αντ. Σαμαράς κατά τη συνάντηση που είχε στη Ρηγίλλης με του νεοεκλεγέντες περιφερειάρχες που στήριξε η ΝΔ.

Αναφορικά με τον Καλλικράτη τόνισε ότι χαρακτηρίζεται από προχειρότητα και έχει μεγάλα προβλήματα από τη γέννησή του. Η κυβέρνηση, συνέχισε, δεν φρόντισε να εξασφαλίσει τους απαραίτητους πόρους και υπάρχουν προβλήματα στην εφαρμογή του, για την οποία χρειάζονται δεκάδες διατάγματα.

Όλα αυτά τα κενά, συμπλήρωσε ο κ. Σαμαράς, θα φανούν στην πράξη και τόνισε ότι το νέο αυτοδιοικητικό τοπίο που προέκυψε μετά τις εκλογές συνιστά μία πρόκληση.

Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε ότι πρώτος στόχος πρέπει να είναι η ανάπτυξη σε όλες τις περιφέρειες, καθώς και η προστασία του πολίτη, ο οποίος – όπως είπε- δοκιμάζεται πολύ σκληρά.

«Η περιφερειακή ανάπτυξη δεν σημαίνει καντονιοποίηση της χώρας», είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε πως πρέπει να μειωθεί η γραφειοκρατία, να είναι πιο ενεργή η συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών στις τελικές αποφάσεις, να δοθεί σημασία στη διαχείριση των προβλημάτων, που έχουν σχέση με τον περιβάλλον, στον εκσυγχρονισμό της δομής της διοίκησης, στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Ο κ. Σαμαράς είπε στους περιφερειάρχες ότι θα έχει τακτικότατη επικοινωνία μαζί τους και τους ζήτησε αλληλοβοήθεια και αλληλεγγύη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή