Σούπερ Λίγκα: Εργοτέλης-Ολυμπιακός 0-2

Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2010 17:53
UPD:19:25

Στο 78ο λεπτό ο Πάντελιτς με κεφαλιά έλυσε τον γόρδιο δεσμό του σκοραρίσματος για τον Ολυμπιακό.

A- A A+

Στο +3 στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα ξέφυγε ο Ολυμπιακός από τον δεύτερο Παναθηναϊκό, καθώς στο εξ αναβολής δεύτερο ημίχρονο του παιχνιδιού με τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο η ομάδα του Πειραιά επικράτησε με 2-0.

Με το πρώτο ημίχρονο πριν 10 μέρες να έχει τελειώσει στο 0-0, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών με τη συνεχή βροχόπτωση να μην επιτρέπει να παιχθεί μπάλα, έμεναν άλλα 45 λεπτά αγώνα, ήταν λογικό πως οι ερυθρόλευκοι θα πίεζαν εξ αρχής στην προσπάθειά τους να πετύχουν το γκολ που θα του έδινε τη νίκη. Από την άλλη, ο Εργοτέλης κυρίως αμυνόταν, με τους ποδοσφαιριστές του περισσότερο να κοιτάνε το πως θα διώξουν τη μπάλα, παρά να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για γκολ.

Έτσι το μόνιμο σκηνικό ήταν οι περίπου 18 από τους 22 ποδοσφαιριστές στον αγωνιστικό χώρο να βρίσκονται στο μισό των γηπεδούχων, όπου ο Ολυμπιακός κυρίως από τα πλάγια έψαχνε να βρει διαδρόμους προς την εστία του Δασκαλάκη. Παρόλα αυτά, οι Κρητικοί αμύνονταν σωστά και δεν επέτρεπαν στους ερυθρόλευκους να βγάλουν τις φάσεις που θα ήθελαν, παρά τα αρκετά λάθη που έκαναν.

Όλα αυτά μέχρι το 78ο λεπτό, όταν ο Πάντελιτς με κεφαλιά έλυσε τον γόρδιο δεσμό του σκοραρίσματος για τον Ολυμπιακό. Ο Ριέρα από τα δεξιά με όμορφη σέντρα βρήκε τον Σέρβο επιθετικό, ο οποίος μέσα από την μικρή περιοχή του Δασκαλάκη νίκησε κατά κράτος τους αμυντικούς του Εργοτέλη και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Το γκολ, πάντως, προκάλεσε την οργή των γηπεδούχων, που οδήγησε στην αποβολή από τον αγώνα του προπονητή των Κρητικών, Νίκο Καραγεωργίου. Αιτία ήταν πως η φάση του γκολ προέρχεται από δυο διαδοχικά κόρνερ, που έδωσαν στον Ολυμπιακό ο διαιτητής Γιάχος και ο βοηθός τους, μόνο που και στις δυο περιπτώσεις φαίνεται παίκτης του Ολυμπιακού να βγάζει άουτ.

Οι του Εργοτέλη, μάλιστα, απείλησαν και με αποχώρηση από τον αγώνα, όμως εν τέλει δεν πραγματοποίησαν την απειλή τους και το παιχνίδι άρχισε με ολιγόλεπτη καθυστέρηση.

Φυσικά, μη έχοντας τίποτα άλλο να χάσουν οι γηπεδούχοι βγήκαν μπροστά και δημιούργησαν ρήγματα στην περιοχή των Πειραιωτών, χωρίς όμως να μπορέσουν να βρεθούν σε θέση για γκολ. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε, αντιθέτως, περισσότερο να κρατήσει μπάλα και να κάνει καθυστερήσεις.

Στο τελευταίο λεπτό του επιπλέον χρόνου και ενώ όλα έδειχναν πως είχαν τελειώσει για τους Κρητικούς, ο Φουστέρ που είχε περάσει ως αλλαγή, με πολύ όμορφο μακρινό σουτ νίκησε για δεύτερη φορά τον Δασκαλάκη, σφραγίζοντας της νίκη της ομάδας του.

Οι συνθέσεις:

Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Γιαλούσης, Σαρρής, Μπέτο (83' Καρέλης), Ρουμπάκης, Χίμπλινγκερ, Ορφανός, Σασιασβίλι, Φραγκουλάκης, Μπουντιμίρ, Λεάλ (72' Ρομάνο)

Oλυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Πάρντο, Μοντεστό, Χολέμπας, Α. Παπαδόπουλος, Ποτουρίδης, Ουρτάδο, Ντουντού, Ριέρα, Ρόμενταλ, Μιραλάς (90'+ Μήτρογλου), Πάντελιτς (88' Φουστέρ).

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις