Πρόγνωση καιρού

Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2010 05:00
UPD:05:29
A- A A+

Βροχές και καταιγίδες κυρίως στη Δυτική Ελλάδα και τα νησιά του Αιγαίου προβλέπει για σήμερα Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διάρκειας κυρίως στη Δυτική Μακεδονία. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 4 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία η μεγίστη θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 7 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η μεγίστη θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Παροδικές νεφώσεις οι οποίες το απόγευμα τοπικά θα αυξηθούν και ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα νότια. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 6 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανότητα καταιγίδας κυρίως τις βραδυνές ώρες. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στις Κυκλάδες 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πρόσκαιρα καταιγίδες. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Πιθανότητα βροχής μικρής διάρκειας. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Παροδικές νεφώσεις. Το απόγευμα πιθανότητα βροχής μικρής διάρκειας. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Για αύριο Παρασκευή αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και βόρεια νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπει η ΕΜΥ. Χιόνια στα βουνά της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης το απόγευμα. Στα βορειοδυτικά τα φαινόμενα θα είναι πολύ ισχυρά. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Ανεμιο: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα πελάγη 7 με 8 και πρόσκαιρα στο Βόρειο Αιγαίο τοπικά 9 Μποφόρ. Από τη νύχτα στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή