N. Κορέα: Παραιτήθηκε ο υπουργός Αμυνας

Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2010 13:05
UPD:14:28

Την παραίτησή του υπέβαλε ο υπουργός Αμυνας της Νότιας Κορέας Κιμ Τάε-γιουνγκ εν μέσω επικρίσεων για τους χειρισμούς του μετά την επίθεση της Βόρειας Κορέας.

A- A A+

Δεκτή έγινε η παραίτηση του υπουργού Aμυνας της Νότιας Κορέας Κιμ Τάε-γιουνγκ από τον πρόεδρο της χώρας, δύο ημέρες μετά από την επίθεση της Βόρειας Κορέας και εν μέσω κατηγοριών για καθυστερημένη αντίδραση από την πλευρά της Σεούλ.

Ο Κιμ είχε υποβάλει την παραίτησή του από το Μάιο, μετά τα επεισόδιο με τη βύθιση του νοτιοκορεατικού πολεμικού πλοίου Cheonan κατά την οποία είχαν χάσει τη ζωή τους 46 Νοτιοκορεάτες ναύτες, όπως μεταδίδει το Reuters.

Ο πρόεδρος Λι Μιουνγκ-μπακ έκανε σήμερα αποδεκτή την παραίτηση «προκειμένου να βελτιωθεί το κλίμα στο στρατό και να διαχειριστεί μια σειρά περιστατικών», σύμφωνα με αξιωματούχο.

Στη σύγκρουση της Τρίτης στο νοτιοκορεατικό νησί Γεονπιεόγκ έχασαν τη ζωή τους δύο άμαχοι και δύο στρατιώτες, ενώ καταστράφηκαν δεκάδες σπίτια. Ο νοτιοκορεατικός στρατός κατηγορήθηκε ότι άργησε να απαντήσει στα πυρά του Βορρά.

Από την πλευρά της η Κίνα εξέφρασε την ανησυχία της για τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις ΗΠΑ-Ν. Κορέας που θα αρχίσουν την Κυριακή, ενώ η Β. Κορέα προειδοποίησε με νέες επιθέσεις αν η Σεούλ προβεί «ξανά σε απερίσκεπτες στρατιωτικές προκλήσεις».

Η Βόρεια Κορέα «θα εξαπολύσει δεύτερο και τρίτο γύρο επιθέσεων χωρίς δισταγμό, εάν πολεμοκάπηλοι στη Νότια Κορέα προβούν σε απερίσκεπτες προκλήσεις ξανά», ανέφερε το επίσημο βορειοκορεατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο KCNA, επικαλούμενο ανακοινωθέν των ενόπλων δυνάμεων στην Πιονγιάνγκ.

Η Πιονγκγιάνγκ ισχυρίζεται ότι εξαπέλυσε πυρά την Τρίτη μετά από προκλητική ενέργεια του Νότου.

Εν τω μεταξύ, η Νότια Κορέα ανακοίνωσε ενίσχυση των στρατιωτικών της δυνάμεων σε πέντε νησιά στα ανοικτά των δυτικών της ακτών

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή