Σφοδρή κριτική κομμάτων για την αναπτυξιακή πολιτική

Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2010 16:42
UPD:18:52
A- A A+

Οξεία κριτική στην κυβέρνηση και στις εξαγγελίες περί επίσπευσης των αναπτυξιακών θεμάτων άσκησαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με αφορμή τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι οι προσπάθειες επανεκκίνησης της ανάπτυξης που συζητήθηκαν στο πλαίσιο του υπουργικού συμβουλίου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, απασχόλησαν επίσης ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο Μέγαρο Μαξίμου.

ΝΔ: Ελλειψη αναπτυξιακής πολιτικής

Για απουσία αναπτυξιακής στρατηγικής έκανε λόγο ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος. «Δώδεκα μήνες κυβερνάει το ΠΑΣΟΚ και δεν έχει γίνει τίποτε για την ανάπτυξη στη χώρα», επισήμανε σε δήλωσή του ο κ. Παναγιωτόπουλος, κατηγορώντας τον κ. Παπανδρέου ότι «περιφέρει από σύσκεψη σε σύσκεψη το σχέδιο του νέου αναπτυξιακού νόμου», χωρίς συγκεκριμένο αποτέλεσμα. «Ενώ η αγορά έχει στεγνώσει», κατέληξε, «τα κατεβασμένα ρολά πολλαπλασιάζονται και η ανεργία εκτινάσσεται στα ύψη».

Π. Παναγιωτόπουλος: 12 μήνες κυβερνάει το ΠΑΣΟΚ και δεν έχει γίνει τίποτε για την ανάπτυξη

Π. Παναγιωτόπουλος: 12 μήνες κυβερνάει το ΠΑΣΟΚ και δεν έχει γίνει τίποτε για την ανάπτυξη

ΛΑΟΣ: Ο Πρωθυπουργός ματαιοπονεί

Ο Πρωθυπουργός ματαιοπονεί, σχολίασε το Γραφείο Τύπου του ΛΑΟΣ αναφερόμενο στο «ταχύρυθμο» σχέδιο ανάπτυξης που εξαγγέλλει η κυβέρνηση. «Για ποιες “εκατό μέρες” μιλά ο πρωθυπουργός; Δεν είναι ούτε καν σαράντα, με προϋπολογισμό, γιορτές και αργίες. Αυτά που δεν μπόρεσε να κάνει η κυβέρνηση σε 14 μήνες, νομίζει ότι θα τα κάνει σε ένα», αναφέρει η ανακοίνωση.

Κ. Αϊβαλιώτης: Αυτά που δεν έκανε σε 14 μήνες το ΠΑΣΟΚ θα τα κάνει σε 1 μήνα;

Κ. Αϊβαλιώτης: Αυτά που δεν έκανε σε 14 μήνες το ΠΑΣΟΚ θα τα κάνει σε 1 μήνα;

ΣΥΡΙΖΑ: Οδηγούν την Ελλάδα στην ελεγχόμενη χρεωκοπία

Σχολιάζοντας στο περιστύλιο της Βουλής την ατζέντα του υπουργικού συμβουλίου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «νιώθει ευτυχία και τρέχει να εφαρμόσει ένα φιλελεύθερο μνημόνιο που οδηγεί το πειραματόζωο Ελλάδα στην ελεγχόμενη χρεωκοπία», την ώρα που «η ύφεση, η ανεργία και η ακρίβεια καλπάζουν και το εισόδημα των ασθενέστερων λεηλατείται».

Δ. Παπαδημούλης: H ύφεση, η ανεργία και η ακρίβεια καλπάζουν

Δ. Παπαδημούλης: H ύφεση, η ανεργία και η ακρίβεια καλπάζουν

«Η χώρα χρειάζεται το ταχύτερο δυνατό αλλαγή πορείας και ένα εναλλακτικό και σοβαρό πρόγραμμα δεκαετίας για ανάπτυξη, απασχόληση και δίκαιη αναδιανομή. Χωρίς αυτό κάθε προσπάθεια για δημοσιονομικό νοικοκύρεμα θα είναι σισύφεια», πρόσθεσε.

Δημοκρατική Αριστερά: Ανάπτυξη ακούμε και ανάπτυξη δεν βλέπουμε

Η ανάπτυξη δεν διατάσσεται, παρά προγραμματίζεται και προωθείται με θεσμικά και χρηματοδοτικά μέτρα, σημείωσε η Δημοκρατική Αριστερά, επικρίνοντας το ΠΑΣΟΚ ότι στους 13 μήνες διακυβέρνησής του δεν έπραξε τίποτε το συγκεκριμένο προς αυτή την κατεύθυνση.

«Όλο ανάπτυξη ακούμε και ανάπτυξη δεν βλέπουμε. Αντιθέτως κυριαρχεί η ύφεση, η ανεργία, ο πληθωρισμός και η τεχνολογική οπισθοδρόμηση της παραγωγικής βάσης της χώρας», τονίζει η ανακοίνωση του κόμματος.

Δημοκρατική Συμμαχία: «Δεν υπάρχει πλέον χρόνος για χάσιμο»

Η κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει ότι για τις διαρθρωτικές αλλαγές που θα δημιουργήσουν ανάπτυξη δεν υπάρχει πλέον χρόνος για χάσιμο, παρατήρησε εκπρόσωπος της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» Γιάννης Οικονόμου και πρόσθεσε:

«Την ώρα που ο Πρωθυπουργός αναλώνεται σε επαναλαμβανόμενες συσκέψεις διευθέτησης των αντιδράσεων του συστήματος των ΔΕΚΟ, στον ιδιωτικό τομέα χάνονται δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Την ώρα που οι υπουργοί ψάχνουν καλύτερο συντονισμό η χώρα δεν έχει ακόμα αναπτυξιακό νόμο.

Την ώρα που το κράτος φορολογεί αδυσώπητα το δημόσιο οφείλει σε τρίτους 1,755 εκατομμύρια Ευρώ.

Την ώρα η αγορά έχει στεγνώσει από ρευστότητα, προγράμματα του ΕΣΠΑ που είναι έτοιμα εδώ και 15 μήνες δεν υλοποιούνται».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή