Πρόγνωση καιρού

Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2010 05:00
UPD:05:16
A- A A+

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη Δυτική Στερεά, τη Δυτική Πελοπόννησο και πιθανώς στη Μακεδονία, τη Θράκη και το Βορειοανατολικό Αιγαίο, προβλέπει για σήμερα Παρασκευή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Ανεμοι νοτιοδυτικοί 8 με 9 Μποφόρ ενισχυμένοι στο Αιγαίο.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Βροχές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας. Τα φαινόμενα αυτά, που πιθανώς να είναι έντονα και το απόγευμα θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ και στα ανατολικά 6 Μποφόρ με σταδιακή ενίσχυση το βράδυ. Θερμοκρασία: Από 4 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία θα είναι τέσσερις με πέντε βαθμούς χαμηλότερη.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Βροχές και καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια σταδιακά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 5 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Παροδικές νεφώσεις. Πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στις Κυκλάδες. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στις Κυκλάδες 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες τις βραδυνές ώρες στα βόρεια πιθανώς να ενταθούν. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί στα νότια 4 με 6, στα βόρεια 6 με 8 και στο Βόρειο Αιγαίο έως 9 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Λίγες νεφώσεις που το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς πρόσκαιρη καταιγίδα. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία 6 με 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν καταιγίδες. Ανεμοι: Νότιοι 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Για αύριο Σάββατο στη Δυτική, την Κεντρική, τη Βόρεια Ελλάδα και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου αρχικά βροχές και καταιγίδες οι οποίες τις πρωϊνές ώρες στα βορειοδυτικά και τα βορειοανατολικά θα είναι τοπικές ισχυρές, γρήγορα όμως τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές παροδικές νεφώσεις.

Ανεμοι: Στα δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο 8 με 9 Μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Ανοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία.

Κυριακή 28 Νοεμβρίου

Γενικά βελτιωμένος καιρός με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικές βροχές το πρωΐ στα βορειοανατολικά και από αργά το βράδυ στα βορειοδυτικά. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί στο Αιγαίο 6 με 8 Μποφόρ και στην υπόλοιπη χώρα 4 με 6 Μποφόρ με μικρή ενίσχυση το απόγευμα στο Ιόνιο.

Περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας που θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή