Β.Κορέα: Νέα γυμνάσια κοντά στο βομβαρδισμένο νησί της Ν.Κορέας

Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2010 09:51
UPD:11:42

Νέα γυμνάσια με βολές πυροβολικού στην Κίτρινη Θάλασσα, κοντά στο νοτιοκορεατικό νησί που βομβαρδίστηκε την Τρίτη, πραγματοποίησε την Παρασκευή η Βόρειος Κορέα.

A- A A+

Νέα γυμνάσια με βολές πυροβολικού στην Κίτρινη Θάλασσα, κοντά στο νοτιοκορεατικό νησί που βομβαρδίστηκε την Τρίτη, πραγματοποίησε την Παρασκευή η Βόρειος Κορέα, σύμφωνα με δήλωση εκπροσώπου του υπουργείου Αμυνας της Νότιας Κορέας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Νωρίτερα, ο νοτιοκορεατικός στρατός ανακοίνωσε ότι ελέγχει την προέλευση δύο εκρήξεων που είναι πιθανόν να προέρχονται από πυρά πυροβολικού στην Κίτρινη Θάλασσα, κοντά στο νοτιοκορεατικό νησί.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι είδε στήλες καπνού να υψώνονται από την ενδοχώρα της Βόρειας Κορέας.

Το νοτιοκορεατικό δίκτυο YTN μετέδωσε ότι τα πυρά φαίνεται ότι έπεσαν βόρεια των διαφιλονικούμενων θαλάσσιων συνόρων στα βορειοκορεατικά ύδατα και ότι ο στρατός της Νότιας Κορέας δεν θεωρεί ότι κατευθύνονταν προς το νοτιοκορεατικό έδαφος.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του στρατού της Νότιας Κορέας κανένα βλήμα δεν έπεσε σε νοτιοκορεατικό έδαφος.

«Υποθέτουμε ότι η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε άσκηση πυροβολικού», είπε.

Λίγα μόνο 24ωρα μετά το θερμό επεισόδιο της Τρίτης, η Πιονγιάγνκ προειδοποίησε Σεούλ και Ουάσινγκτον ότι εξωθούν την κορεατική χερσόνησο "στο χείλος του πολέμου", με τα σχέδιά τους για μεγάλης κλίμακας στρατιωτικές ασκήσεις.

«Η κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο πλησιάζει προς το χείλος του πολέμου εξαιτίας του προγραμματισμού για πολεμικές ασκήσεις, ο οποίος καταρτίστηκε από στοιχεία που δεν λαμβάνουν υπόψη τις συνέπειες», μεταδίδει το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή