Β: Κεγκέρογλου: Ο ΟΕΚ δεν θα προβεί σε κατασχέσεις

Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2010 13:55
A- A A+

Ρύθμιση, ενδεχομένως και νομοθετική, που θα αφορά τους δικαιούχους του ΟΕΚ που αδυνατούν να πληρώσουν τις δόσεις των δανείων τους, μελετά η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον υφυπουργό Εργασίας, Βασίλη Κεγκέρογλου.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γεράσιμου Γιακουμάτου και στην αξίωση του τελευταίου «να αναστέλλονται οι δόσεις των δανείων του ΟΕΚ για όσο διάστημα οι δικαιούχοι είναι άνεργοι», ο κ. Κεγκέρογλου υποσχέθηκε να υπάρξει «ρύθμιση, που αν χρειαστεί να έρθει στη Βουλή, για τους δικαιούχους του ΟΕΚ που βρίσκονται σε αδυναμία πληρωμής».

Ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου.

Ο υφυπουργός διαβεβαίωσε ότι δεν θα προβεί ο ΟΕΚ σε κατασχέσεις ή οτιδήποτε άλλο. «Για τους ανέργους», πρόσθεσε, «η ευθύνη του ΟΕΚ θα είναι ακόμα πιο βαρύνουσα. Για δάνεια από τράπεζες μέχρι 200.000 ευρώ, ισχύει έτσι κι αλλιώς η απαγόρευση κατάσχεσης ως τα τέλη του έτους, ενώ απαγορεύεται μέχρι τις 3 Φεβρουαρίου η κατάσχεση πρώτης κατοικίας. Εφόσον υπάρξει ανάγκη, η ρύθμιση αυτή θα επεκταθεί, όχι μόνον για τις πρώτες κατοικίες που έχουν δοθεί μέσω ΟΕΚ, αλλά ενδεχομένως για εκείνες όλων των πολιτών».

Από την πλευρά του, ο κ. Γιακουμάτος, πρότεινε να αναστέλλονται οι δόσεις των δανείων του ΟΕΚ, σε περίπτωση που οι δικαιούχοι αδυνατούν να τις καταβάλλουν όντας άνεργοι, τονίζοντας πως τα χρήματα του Οργανισμού, καταβαλλόμενα απ’ τους κοινωνικούς εταίρους, εκφεύγουν του ελέγχου της τρόικας.

Πρότεινε ακόμη να πάψει ο ΟΕΚ να κατασκευάζει εργατικές κατοικίες - και αντ’ αυτού, να επιδοτεί την αγορά τους: «Στους 10 διοικητές του Οργανισμού, οι 8 έχουν πάει κατηγορούμενοι. Γιατί λοιπόν να κατασκευάζει ο ΟΕΚ σπίτια με τα συνεπακόλουθα της λαμογιάς και να μην δίνει τα χρήματα να αγοράσω, εγώ και η γυναίκα μου, το σπίτι που γουστάρουμε και να καταργηθεί η κατασκευή;».

Παράλληλα πρότεινε να διατεθεί στην ΑΕΚ, το γήπεδο 35000 θέσεων που βρίσκεται στο Ολυμπιακό Χωριό και τελεί εν αχρηστία. Προειδοποίησε εξάλλου, πως σε περίπτωση που επιχειρήσουν «οι αεριτζήδες» να εκμεταλλευτούν το ολυμπιακό ακίνητο στους Θρακομακεδόνες, που προοριζόταν για το υπουργείο Εργασίας και δόθηκε στη Μονή Βατοπεδίου, ο ίδιος θα προβεί σε κατάληψή του, μαζί με τους κατοίκους του ολυμπιακού χωριού.

«Εγώ επί τρισήμισυ χρόνια έκανα αγώνα να παραμείνει το ακίνητο στο υπουργείο Εργασίας. Και ο μεν κος Μπέζας έβγαλε απόφαση που έλεγε πως θα επιστρέψει το ακίνητο, το δε ΠΑΣΟΚ έλεγε πως θέλει νόμο. Εσείς, ούτε νόμο φέρατε, ούτε διαδικασία επιστροφής του ολυμπιακού ακινήτου ξεκινήσατε» κατηγόρησε την κυβέρνηση ο βουλευτής της ΝΔ.

«Αφού χαρίσατε με τις γνωστές διαδικασίες το ακίνητο, το οποίο κατέληξε σε ιδιώτη, έρχεστε στη συνέχεια να μας πείτε για τον αγώνα που κάνατε να αξιοποιηθεί απ’ το Δημόσιο» απάντησε ο κ. Κεγκέρογλου. «Όμως η κυβέρνησή σας και η παράταξή σας δεν έχει αναγνωρίσει σκάνδαλο για το Βατοπέδιο. Τώρα, το ακίνητο δεν ανήκει στον ΟΕΚ, ούτε στην Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, αλλά βρίσκεται στα χέρια του ιδιώτη».

«Το ΠΑΣΟΚ θα ολοκληρώσει την διαδικασία, θα σας δω τι θα ψηφίσετε στην παραπομπή, και θα τα πούμε μετά. Προβλέπω πάντως, πως θα αποχωρίσετε και πάλι», κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή