Κατάθεση Π. Παναγόπουλου για το «Συνδικάτο του Εγκλήματος»

Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2010 13:55
UPD:15:07
A- A A+

Λεπτό προς λεπτό περιέγραψε ο εφοπλιστής Περικλής Παναγόπουλος την απαγωγή του και την κράτησή του (τον Ιανουάριο του 2009) κατά την κατάθεσή του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, όπου εκδικάζεται η υπόθεση του «Συνδικάτου του Εγκλήματος».

Ο εφοπλιστής ξεκίνησε την κατάθεσή του περιγράφοντας το πρωί της Δευτέρας, 12 Ιανουαρίου, όταν ένα βαν έκλεισε το δρόμο στο αυτοκίνητο που επέβαινε λίγα μέτρα μετά το σπίτι του.

Λεπτό προς λεπτό περιέγραψε ο εφοπλιστής Περικλής Παναγόπουλος την απαγωγή του και την κράτησή του (τον Ιανουάριο του 2009) κατά την κατάθεσή του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

«Τα 'χασα τόσο πολύ, τρόμαξα κι επειδή έχω καρδιά, οι σφυγμοί μου πήγανε στα ύψη. Δεν μπορούσα να λυθώ από τη ζώνη», είπε ο κ. Παναγόπουλος και κατέθεσε ότι τον έβγαλαν από τη θέση του και μαζί με τον οδηγό του τους έβαλαν στο βαν.

«Ήταν από τις πιο δύσκολες στιγμές για εμένα. Ευτυχώς, είχα δίπλα μου τον Γιώργο (σ.σ. τον οδηγό του) κι έκανε ότι μπορούσε για να με διατηρήσει στη ζωή», συμπλήρωσε.

Ο κ. Παναγόπουλος περιέγραψε ότι μετά από διαδρομή περίπου 40 λεπτών, τον οδήγησαν σε ένα ανοιχτό χώρο, όπου του ζήτησαν να μπει στο πορτ παγκάζ άλλου αυτοκινήτου και ξεκίνησαν μια διαδρομή περίπου μίας ώρας. «Ήμουν σε εμβρυακή θέση. Ήταν πολύ δύσκολο, δεν έχω ξαναταξιδέψει έτσι. Είχα την αίσθηση ότι περνάμε από τούνελ. Υπέθεσα ότι βρισκόμασταν στην Εθνική Αθηνών-Πατρών».

Σύμφωνα με τον κ. Παναγόπουλο, στο τέλος της διαδρομής τον έβγαλαν από το πορτ παγκάζ, του κάλυψαν το κεφάλι και τον οδήγησαν σε ένα χώρο που όταν του έβγαλαν την κουκούλα κατάλαβε ότι ήταν οικοδομή.

Ο μάρτυρας είπε επίσης ότι τον κρατούσαν τρία άτομα που του φέρονταν πολύ ευγενικά, του μιλούσαν στον πληθυντικό και όταν έμαθαν ότι χρειάζεται φαρμακευτική αγωγή, από την έκκληση που απηύθυνε η γυναίκα του για φάρμακα, φρόντισαν αγοράζοντας χωριστά το κάθε φάρμακο για να μην τους εντοπίσουν, να του προμηθεύσουν ό,τι απαιτείτο. Πράγματι, μου έφεραν φάρμακα για τρεις μήνες, δήλωσε.

Ο κ. Παναγόπουλος κατέθεσε πως υπέδειξε στους απαγωγείς του να συνομιλούν μόνο με τη γυναίκα του για τα χρήματα, απ' όταν ήταν στο βαν όπου και τον πληροφόρησαν ότι δεν κινδυνεύει η ζωή του και ότι θέλουν λεφτά.

Ωστόσο, όπως είπε «η συναλλαγή ήταν η ζωή σου ή τα χρήματα, ας μην το ξεχνάμε αυτό. Είναι άθλιο και φοβερό. Πώς προσμετράται η αξία μιας ζωής;». Ο εφοπλιστής είπε ακόμα πως σε όλη τη διάρκεια της ομηρίας του, του πήγαιναν ό,τι ζητούσε, και πως είχαν σωστή συμπεριφορά.

Λίγο πριν ξεκινήσει την κατάθεσή του ο εφοπλιστής, ο οποίος στεκόταν στο βήμα του μάρτυρα, ο εκ των κατηγορουμένων Απόστολος Πετράκης, που έχει ομολογήσει τη συμμετοχή του στην απαγωγή, ζήτησε το λόγο και είπε στον κ. Παναγόπουλο: «Να ξέρετε ότι χαίρομαι που σας βλέπω, παρ' όλο που έχουν αντιστραφεί οι ρόλοι και τώρα είστε εσείς ελεύθερος κι εγώ κρατούμενος. Αν ήξερα τι άνθρωπος είστε δεν θα ήσασταν σήμερα εδώ».

Ο Απόστολος Πετράκης ζήτησε για ακόμη μία φορά συγγνώμη για τις πράξεις του, για να λάβει την απάντηση από την πρόεδρο: «Θα ήταν έμπρακτη καλή συμπεριφορά εκ μέρους σας αν επιστρέφατε τα 30 εκατομμύρια ευρώ των λύτρων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή