Μ. Καρχιμάκης: Καθοριστικοί οι επόμενοι μήνες

Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2010 18:38
A- A A+

Καθοριστικούς για την πορεία της χώρας χαρακτήρισε τους μήνες που έρχονται ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης, κατά την ομιλία του στη σημερινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος.

«Θα τα καταφέρουμε, θα βγάλουμε τη χώρα από την κρίση και θα την αναγεννήσουμε», τόνισε, σημειώνοντας πως προϋποθέσεις είναι η ενότητα και η διαρκής συνεννόηση.

O Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης.

Αποτιμώντας το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών, έκανε λόγο για θετικό απολογισμό, σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία για την κυβέρνηση, αναφέρθηκε στη «μεγάλη ανατροπή» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και εκτίμησε ότι όλες σχεδόν οι Περιφέρειες ήταν δυνατόν να κερδηθούν.

Όπως είπε, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, παρά το «απαγορευτικό των ηγεσιών του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, υπήρξε μια συνάντηση και μάλιστα νικηφόρα των προοδευτικών δυνάμεων».

Υποστήριξε δε ότι «πρέπει να βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε αυτή η νικηφόρα συνάντηση των προοδευτικών δυνάμεων να αποδειχθεί και αποτελεσματική στο επίπεδο της διακυβέρνησης», ώστε το «κοινωνικό εκκρεμές» να παραμείνει εκεί όπου έγειρε, στα αριστερά.

Εκτίμησε ακόμη ότι σε γενικές γραμμές τα στελέχη, τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ, κινητοποιήθηκαν σε ικανοποιητικό επίπεδο.

Αναφερόμενος στις αδυναμίες που αναδείχθηκαν από τις εκλογές, επεσήμανε ότι «είναι εμφανές ότι θα πρέπει να ξαναδούμε τις διαδικασίες αξιολόγησης και ανάδειξης των υποψηφίων μας».

Συνεχίζοντας, ο κ. Καρχιμάκης έθεσε τους στόχους για το επόμενο διάστημα.

«Καθήκον μας είναι να κρατήσουμε το κόμμα ζωντανό, ενεργό, παντού, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας», ανέφερε και τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να στηρίξει με τη δράση του την κυβέρνηση, για τη σωτηρία και την ανόρθωση της πατρίδας.

Πιο συγκεκριμένα, σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ οφείλει με τις παρεμβάσεις του στο δημόσιο διάλογο να αντιμετωπίσει το κλίμα καταστροφολογίας που, όπως είπε, καλλιεργούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης και κυρίως η ΝΔ.

Αφετέρου, επεσήμανε, «να εξηγήσουμε ότι, πέραν των αναγκαίων, επώδυνων μέτρων που λάβαμε, δεν είναι πολιτικές που μας έχουν επιβληθεί, αλλά δικές μας πολιτικές» και ότι «το Μνημόνιο δεν είναι παρά μια παρένθεση στην ιστορία της χώρας και του ΠΑΣΟΚ», καθώς επίσης και «να στηρίξουμε, στα πρώτα καθοριστικά της βήματα, τη μεγάλη μεταρρύθμιση του Καλλικράτη».

Προανήγγειλε ακόμη πρωτοβουλία για την έναρξη ευρύτατου κοινωνικού διαλόγου για την ανάπτυξη των περιφερειών της χώρας, με σαφές χρονοδιάγραμμα και ανέφερε ότι την κωδικοποίηση και επεξεργασία των προτάσεων που θα οδηγήσουν στην εκπόνηση των βασικών αξόνων της πρότασης του κόμματος για κάθε περιφέρεια, μπορεί να την αναλάβει το ΙΣΤΑΜΕ.

Όπως ανέφερε, η πρωτοβουλία ολοκληρώνεται έως τον ερχόμενο Μάιο με αναπτυξιακά συνέδρια σε κάθε περιφέρεια και συμπλήρωσε ότι έχει ζητήσει από τις Οργανώσεις του Κινήματος να καταγράψουν 2 - 3 ζητήματα που αφορούν στις περιοχές τους και τα οποία μπορούν να επιλυθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα, σε συνεργασία με την κυβέρνηση.

Ο κ. Καρχιμάκης υπογράμμισε ότι το κόμμα θα πρέπει να στηρίζει την κυβέρνηση και αντίστροφα, σημειώνοντας ότι θα πρέπει καθοριστικής σημασίας νομοσχέδια και κυβερνητικές πρωτοβουλίες, να συζητούνται και στο κόμμα.

«Στήριξη της πολιτικής της κυβέρνησης δεν σημαίνει μόνο να αναδείξουμε τις πολιτικές που ακολουθούμε και να εξηγήσουμε στην κοινωνία τους στόχους που θέτουμε», είπε και συμπλήρωσε ότι «θα πρέπει ταυτόχρονα να μεταφέρουμε στην κυβέρνηση, τον παλμό της κοινωνίας, τις ενστάσεις για την πολιτική της, την κριτική της για τα όποια κακώς κείμενα και φυσικά να ασκούμε την δική μας, τεκμηριωμένη, κριτική και να εκφράζουμε τις διαφωνίες μας, όπου υπάρχουν, με διάθεση να βελτιώνουμε την πολιτική μας».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή