Φ. Κουβέλης: Η χώρα πρέπει να μπει σε νέα πορεία

Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2010 12:06

A- A A+

Tην ανάγκη να εισέλθει η χώρα σε μια νέα πορεία υπογράμμισε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτης Κουβέλης, ανοίγοντας σήμερα τις εργασίες της Πανελλαδικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος.

Αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις, ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι η ανασύνθεση του πολιτικού συστήματος πρέπει να γίνει με όρους κοινωνίας, δηλαδή με τη συμμετοχή των πολιτών, με σταθερή αναφορά στην επίλυση των προβλημάτων της κοινωνίας και της χώρας.

Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση για «αυτάρεσκη κυβερνητική ερμηνεία των εκλογικών αποτελεσμάτων». «Η ελληνική κοινωνία δεν συσπειρώνεται ούτε στη δικαίωση της κυβερνητικής πολιτικής και των απαιτήσεων των δανειστών της χώρας, ούτε στη δικαίωση των ενόχων της δημοσιονομικής κατάρρευσης. Η ανοχή της εξαντλείται», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς σημείωσε ότι 15 περίπου ημέρες μετά τις εκλογές παραμένουν ανοικτά σοβαρά μέτωπα με ιδιαίτερο βάρος για την μελλοντική πορεία της χώρα, ενώ εκτίμησε ότι «η ανασφάλεια της κοινωνίας γιγαντώνεται».

«Η χώρα μας αντιμετωπίζει έκρηξη ύφεσης, ανεργίας, πληθωρισμού, συρρίκνωσης και τεχνολογικής οπισθοδρόμησης της παραγωγικής βάσης. Έχει εμπλακεί με ευθύνη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ σε ένα φαύλο κύκλο αλληλοδιαδόχων μέτρων, αστοχίας, πρόσθετων μέτρων, χωρίς να διαφαίνεται ο δρόμος εξόδου από την κρίση», επεσήμανε.

Απάντηση στη κρίση, είπε ο κ. Κουβέλης, δεν μπορούν να δώσουν τα κυβερνητικά επικοινωνιακά τεχνάσματα, η πολιτική ατροφία και υποκρισία της ΝΔ, τα συνθήματα που δεν έχουν στοιχειώδη επαφή με την πραγματικότητα και τόνισε ότι η χώρα έχει ανάγκη να μπει σε νέα πορεία.

Όπως τόνισε, η Δημοκρατική Αριστερά προτείνει ριζική πολιτική στροφή σε όλους τους τομείς, για να εφαρμοστεί ένα δημοκρατικό σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας με βασικούς άξονες την αναδιοργάνωση της οικονομίας και του κράτους, τη συγκρότηση πραγματικού κοινωνικού κράτους, την κοινωνική δικαιοσύνη, τη σύγχρονη οικολογική ανάπτυξη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή